Redactieblog

639 x bekeken

Weigering betaling PVV-heffing is eenmansactie

Schapenslachter Bert Mulder in Twello is de enige schapenslachterij die weigert de heffting van het Productschap Vee en Vlees (PVV) te betalen.

”Het is een eenmansactie. De andere slachterijen hebben de heffing wel betaald”, aldus Jos Jongerius van het PVV.

Aanleiding voor het niet betalen van de heffing is de onnauwkeurige registratie van schapen die als basis geldt voor de heffing.

De Vereniging van Slachterijen en Vleesverwerkende bedrijven (VSV) ondersteunt de actie van niet. ”In eerste instantie hebben we de actie van Mulder ondersteund, omdat het een goede methode leek om de werkelijke cijfers over het aantal schapen dat geslacht wordt boven tafel te krijgen. Het productschap heeft geprobeerd om dat boven tafel te krijgen, maar is afhankelijk van de VWA en Dienst Regelingen.

De VWA blijkt niet te registreren hoeveel dieren er gekeurd worden, waardoor de cijfers niet volledig nauwkeurig zijn”, legt Louis Westgeest uit. De organisatie legt zich neer bij de huidige situatie bij de registratie van het aantal dieren. ”Als straks de elektronische I&R wordt ingevoerd in de schapensector lost het probleem vanzelf op.”

Het productschap heeft inmiddels beslag laten leggen op de slachterij-inventaris van de schapenslachterij Midden Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.