Redactieblog

295 x bekeken 1 reactie

Registratie vaccinatie blauwtong loopt traag

Het aantal aanvragen voor vergoeding voor de vaccinatie tegen blauwtong is in een maand tijd met 3.000 toegenomen. Dat blijkt uit gegevens van Dienst Regelingen.

Hieruit kan geconstateerd worden dat de oproep van het Productschap Vee en Vlees en het ministerie van landbouw nog weinig effect heeft gehad. In totaal zijn bij de dienst 23.000 aanvragen voor vergoeding binnen gekomen. “Ongeveer tweeduizend bedrijven hebben de vergoeding inmiddels uitgekeerd gekregen”, aldus een woordvoerder van Dienst Regelingen.

De aanvraag voor vergoeding ligt met 23.000 achter op de verwachting van de dienst. “In totaal verwachten we 50.000 verzoeken voor vergoeding binnen te krijgen”, aldus DR.

De registratie van de vaccinatie is van belang om aan de norm van 80 procent vaccinatiegraad te voldoen. Als dit niet gehaald wordt draagt Brussel niet bij aan de vaccinatiecampagne.

De verwachting is dat hobbydierhouders minder geneigd zijn om de vaccinatie te melden en vergoeding aan te vragen. “Het gaat hierbij natuurlijk om relatief lage bedragen omdat het om minder dieren gaat. Uit de huidige gegevens is echter niet op te maken of hobbydierhouders ook minder registreren.”

Eén reactie

  • no-profile-image

    L

    Toevallig net even gebeld met lnv om te vragen wanneer wij de vacinatiekosten gestort krijgen. Na 4 maanden wordt het wel eens tijd denken wij dan... Maar nee, geen idee zegt die meneer aan de lijn hoe lang het nog gaat duren. Ben bang dat het nog maanden gaat duren, en het zijn wel veel aanvragen. Tja.... en boer hij ploegde voort

Of registreer je om te kunnen reageren.