Redactieblog

292 x bekeken 2 reacties

Duitse voerproducent wil meer afzet in Nederland

De Duitse voerproducent Raiffeisen Grenzland wil meer veevoer gaan leveren in Nederland.

Dat zegt bedrijfsleider Albert Weersmann van de Duitse coöperatie. "Wij grenzen met ons werkgebied in het noorden, oosten en zuiden aan Nederland", geeft Weersmann als uitleg. Het huidige werkgebied van Raiffeisen-Grenzland ligt net over de Grens bij het Drentse Coevorden. In 1989 heeft de coöperatie met andere zusterorganisaties al een bedrijf in Coevorden opgericht.

Via dit bedrijf werd vooral kunstmest geëxporteerd naar Duitsland. Raiffeisenricht zicht vooral op de verkoop van mengvoer. Het bedrijf produceert nu jaarlijks 135.000 ton mengvoer. Weersmann merkt wel op dat het lastig is de Nederlanders ervan te overtuigen dat ze Duits voer moeten kopen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    R. Kemper

    Eerste nieuws krijgen wij Nederlanders al kado van de heer Weersman: Nederland ligt ten oosten van zijn werkgebied. Dat gaat goed komen met de klantbezoeken, laat ze in Hannover maar oppassen!

  • no-profile-image

    jos

    Tip voor de heer Weersmann: probeer het eens met een scherpe (lees: goedkope) prijsstelling. Zijn wij Nederlanders gevoelig voor!

Of registreer je om te kunnen reageren.