Redactieblog

430 x bekeken 1 reactie

Dit jaar 239 bedrijven op slot door fout I&R

Dit jaar zijn tot nu toe 239 rundveebedrijven geblokkeerd, omdat bij controle door de AID de Identificatie en Registratie (I&R) niet in orde was.

Dat blijkt uit gegevens van Dienst Regelingen. De bedrijfsblokkades zijn een gevolg van het niet melden van de aan- of afvoer van een of meerdere runderen of het niet melden van geboorte of sterfte. Dit kan een fout van de veehouder zijn, maar ook van Rendac of CRV.
Een AID-controleur constateert dat met name bij het melden van dieren die worden afgevoerd naar de destructie, fouten ontstaan. "De veehouder heeft het dier dan wel gemeld, maar dit gaat dan in het vervolgtraject mis."

Bij een bedrijfsblokkade mag een veehouder geen vee aan- of afvoeren op zijn bedrijf. "De blokkade duurt vaak enkele dagen, tot de veehouder de fout heeft hersteld. Soms kan de blokkade tijdens de controle al opgelost worden door de melding alsnog te doen", legt een woordvoerder van Dienst Regelingen uit. "Bij een dood rund stuurt de houder een bericht naar Rendac, waarna Rendac via CRV een bericht stuurt naar Dienst Regelingen. Die verstuurt vervolgens een acceptatie naar de boer."

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bert Nieuwenhuis

    Naar mijn idee, na het lezen van dit bericht, wordt de hele agrarische sector, al dan niet bewust door de overheid letterlijk de nek omgedraaid door dit soort buitengewoon infantiele voorschriften. Niemand maar dan ook werkelijk niemand heeft iets aan dit soort voorschriften. Dit is een buitengewoon extreem overbodige buraeucratie. Waar blijft het begrip 'vrij ondernemerschap'.
    Werkelijk om niet goed van te worden. Politici die dit soort onzin bedenken zouden per direct moeten worden ontslaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.