409 x bekeken 2 reacties

CU wil garantie voor GMO-vrij veevoer

De Christenunie wil dat het kabinet de garantie afgeeft dat biologische boeren betaalbaar GMO-vrij veevoer kunnen blijven kopen als transgeen de norm wordt.

Landbouwminister Gerda Verburg zegt dat niet te kunnen doen. De keuze voor al dan niet GMO-vrij voer ligt volledig bij de ondernemer en daar mag de overheid zich niet mee bemoeien, vindt zij.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Margje Vlasveld

  Wat een raar bericht! De keuze voor gegarandeerd gen-tech vrij voedsel kan niet gemaakt worden als die garantie niet gegeven kan worden, lijkt mij. De overheid speelt een belangrijke rol, wnat die stelt de spelregels vast. Met de huidige regels is iets mis, dat is duidelijk. De keuzevrijheid zou gegarandeerd zijn, maar dat is dus een farce.
  Zolang die garantie niet gegeven kan worden moet de markt gesloten zijn voor gentech-landbouwprodukten. Dat is lastig, want er is sluipenderwijs al veel te veel in onze voedselketen terecht gekomen.
  De minister van Landbouw is verantwoordelijk voor de kwaliteit èn voor het recht op een vrije keuze. Zij moet ervoor zorgen dat alle biologische gewassen gegarandeerd vrij kùnnen zijn van gepatenteerde GMO's. Alleen dan is keuzevrijheid voor ggo-vrij voedsel mogelijk. Zo niet, dan ontneemt zij ons fundamentele rechten, het recht op te weten wat je eet bijvoorbeeld.

 • no-profile-image

  Patrick

  Dit is een zo enorm belangrijke uitspraak van Minister Verburg.
  Waarom, dit geeft nu het echte en alle grootste probleem aan binnen de landbouw sector. Ik zal ook voorspellen dat het de doodsteek van de sector wordt, en je zult mij vinden aan de kant van de fanatiekste activisten. Deze uitspraak van Verburg en de uitspraak van de topman van LTO Heer Maat op AGD draadje, geven dat excact aan; http://www.agd.nl/1061320/Nieuws/Artikel/LTO-snellere-toelatingsprocedure-voor-gentech-gewassen.htm?showcomments=yes
  De beslissing voor GMO en gentech gewassen heeft invloed op meerdere secroren in de landbouw, maar ook voor alle consumenten buiten de landbouwsector.
  De arogantie van Verburg en de arrogantie van LTO is onvoorstelbaar en het woord oogkleppen en eigen belang zijn de kernwoorden.
  Ik kan niet voorstellen dat er binnen LTO geen denktanks zijn die wel bezwaren hebben tegen gentech gewassen.
  Onvoorstelbaar de taal van Heer Maat en de uitspraak van Verburg.
  Lobbiesten en eigenbelang, hebben een aantal mensen gemaakt tot marionetten en holle buikspreek popppen.
  Monsanto is alleen geinteressseerd in macht en geld, en zal er alles aan doen om iedereen te laten geloven dat hun producten het beste zijn en hun denkwijze de toekomst heeft.
  Hoe, dat maakt ze niet uit, of er mensen en kinderen er onder lijden of doodgaan, dat is bijzaak, ja letterlijk bijzaak, helaas het doel heiligt de middelen.
  Rekening houden met andere sectoren is voor hen onzin, dat noemen ze het recht van de sterkste.
  Dat bedrijf moet verboden worden.
  En de LTO leden zouden een motie van wantrouwen moeten uispreken in hun democratische organistie tegen de Heer Maat en vervolgens een afzettings procedure in gang zetten anders is het je eigen doodsteek van je eigen sector.

Of registreer je om te kunnen reageren.