Redactieblog

218 x bekeken 2 reacties

Hoofdkantoor weerspiegelt afstand

Afstand heeft geleid tot de fusiebesprekingen tussen Friesland en Campina. Het afgelopen jaar realiseerden Wantenaar van Campina en Attema van Friesland Foods zich plotseling dat de afstand met de boeren te groot werd.

Niet doordat ze dat zelf aanvoelden, maar omdat grote groepen boeren afscheid namen. Bijna met satanisch genoegen. Zo konden ze de grote coöperaties mooi laten zien dat ze lak aan hen hebben.

Hierdoor geschrokken zochten Attema en Wantenaar steun bij elkaar. In feite hebben dus de leden, die afscheid namen, de fusie in gang gezet. Waarvoor dank!

Bij de presentatie van de fusie bleek ook dat gevoelens van de leden zijn veranderd. Vroeger was de naam van de nieuwe coöperatie belangrijk, evenals de plaats van het hoofdkantoor. Ook dat is geen punt meer. Ik merk het aan ons zelf. Toen het Coberco hoofdkantoor uit Zutphen werd overgeplaatst naar Meppel vonden we dat jammer. Zutphen lag nog een beetje binnen handbereik. Meppel was ver weg en onpersoonlijk.

Nu het nieuwe hoofdkantoor van Friesland Campina naar Amersfoort verhuist hoor je niemand. Het interesseert ons niet. Ze mogen het wat mij betreft ook China verplaatsen. We hebben er toch niks mee. De band is verbroken, de afstand is groot. Onze interesse voor het hoofdkantoor weerspiegelt die afstand.

Als de band er niet meer is, telt alleen nog de prestatie van de coöperatie. Dat is voor ons de melkprijs. Alleen daarop zullen wij Friesland Campina nog kunnen beoordelen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gerard vanhommerig

    Met de huidige communicatie middelen speeld afstand niet zoeen grote rol. Maar als het effe kan moet je wel vestigen op de meest gunstige lokatie:hier in Zuid Limburg op Avantis, midden tussen 250 000 000 mensen allen goede klanten ,geen verkeersopstoppingen,binnen een uurtje 5 internationale vliegvelden. en het grootste voordeel: in een gebouw ben je gevestigd in twee landen ,is wel handig

  • no-profile-image

    Marcel

    Er is volgens mij nog zeker geen sprake van een fusie maar er zijn verschillende commissies benoemd die alles goed op een rijtje gaan zetten, de leden worden dan geinformeerd en dan word er een besluit genomen of deze fusie wel of niet doorgaat. Wat zeker is op dit moment is dat NIET alle leden van Campina nu uitgesproken VOOR een fusie met friesland foods zijn. We wachten met smart de resultaten van de fusiecommissie af om te kunnen zien of dat de voordelen groter zijn dan de nadelen! Marcel

Of registreer je om te kunnen reageren.