252 x bekeken

Controles Oost-Europeanen verder aangescherpt

De controles op de werkomstandigheden van Oost-Europeanen in de land- en tuinbouw worden verder aangescherpt.

Dat zei minister Piet-Hein Donner van Sociale Zaken gisterenavond tijdens een bijeenkomst van LTO Nederland.

Ook bedrijven die hun werknemers het vereiste minimumloon betalen, maar hen daar buitenproportioneel veel uren voor laten werken, worden bestraft. Donner zei tevens dat de problemen met Oost-Europeanen niet zo erg zijn als in de media wordt geschetst. "Bedrijven ervaren Polen als prettige, hardwerkende mensen", aldus de minister.

Volgens Donner zal Nederland in de toekomst steeds vaker aanlopen tegen een tekort aan arbeid. Hij vindt daarom dat er maatregelen nodig zijn het aanbod van werknemers te vergroten. Dat hoeft niet alleen te gebeuren door het voor Oost-Europeanen gemakkelijker te maken hier aan de slag te gaan, maar dat kan ook door ouderen en gedeeltelijk arbeidsongeschikten weer in het arbeidsproces te betrekken.

Of registreer je om te kunnen reageren.