Redactieblogger

239 x bekeken

Zwarte kereltjes

Enkele leden van het Koninklijk huis kwamen in opspraak omdat ze zelf hun pagina’s op Wikipedia hadden aangepast. Sinds die tijd durf ik niets meer aan de Wikipedia-pagina over Opa te doen.

In het verleden heb ik een keer wat fouten uit Opa's wikipagina gehaald. Zo stond er bijvoorbeeld in dat Loes een kleindochter van Opa is, terwijl ze natuurlijk de vrouw van Thijs is. En Meulenbelt stond gespeld zonder n. Deze wijzigingen kunt u trouwens gewoon nog steeds nakijken op Wikipedia.
Want Wikipedia kent geen geheimen.

Andere dingen die niet helemaal goed zijn, heb ik gewoon laten staan. Zo staat er bijvoorbeeld dat de twee zwarte mannetjes die voortdurend dingen komen controleren, van de AID zijn. Het is begrijpelijk dat dit gedacht wordt door de lezer, maar dat heb ik nooit expliciet genoemd. De twee ‘zwarte kereltjes’ staan gewoon voor de overheid in het algemeen. Als Opa last heeft van regelgeving, op welk gebied dan ook, dan duiken de zwarte kereltjes op.

Voor de strip Opa zijn dit nieuwe personages, maar ze bestonden al langer in een andere strip. Van 1988 tot 1994 tekende ik de strip ‘de Morinel’ in Ons Platteland, het orgaan van de CBTB, de voorloper van LTO. Daarin liet ik ze regelmatig optreden als controleurs van de Milieu Esthetische Inspectie Dienst. Daar hadden ze ook nog namen: de heren Broeikas en Ozon. Voor Opa hebben ze een iets ander gezicht gekregen en zijn ze naamloos geworden, maar het zijn lastposten gebleven.

Misschien wil iemand deze informatie even op Wikipedia zetten? Ik ben bang dat ik in opspraak raak als ik het zelf doe.

« vorige | volgende »

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.