Redactieblog

266 x bekeken 5 reacties

Veel hobbyboeren stoppen met schapenhouderij

Andries Kingma van de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee verwacht dat veel hobbyschapenhouders ermee stoppen als gevolg van bluetongue.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Bert

  Dhr Verhage heeft gelijk
  Je wordt er zo zat van dat je vroeger of later stopt, dat geldt voor alle hobbies die ook maar iets met dieren te maken hebben, behalve paarden
  Ontmoedigingsbeleid, dat is het!!!

 • no-profile-image

  t.verhage

  niemand hoeft de schapen op te ruimen.
  ze ruimen zichzelf op.sinds we geen insecticiden meer mogen gebruiken,blijven de insecten leven en gaan de schapen dood.leve het millieu.natuurgebieden er steeds bij[st.jacobskruid kweken]ga zo maar door.enten even wachten tot er genoeg schapen dood zijn, dan mogen we het toepassen.eerst moet er jaren over gepraat worden of het wel nodig is.amtenarij ga bij de schapenhouders te raad en weet wat u te doen staat.

 • no-profile-image

  gj

  Ik begrijp ook niets van die nieuwe rekening van I & R, we krijgen wel een rekening (en dat al jaren), de betreffende incasserende instantie wil wel mijn geld, maar als het erop aan komt vinden ze de I & R voor schapen niet op orde!
  Wel incasseren dus en zelf geen prestatie leveren!

 • no-profile-image

  willem

  Wat slaan we weer door!
  Jacobskruiskruid kweken????
  Ziekte bij de dieren is vreselijk.
  maar als hobbyboer kan je toch hoe heet dat ook alweer burgerlijk ongehoorzaam zijn. Ik weiger mee te doen aan deze continue doemdenkerij en blijf genieten van mijn dieren.

 • no-profile-image

  Leo Leenders

  Inderdaad,het is een opeenstapeling van problemen en zeker niet alleen te wijten aan bluetongh,maar veeleer aan de overregelzucht van de overheidsinstanties.Heb je een agrarisch bedrijf wat milieuvergunningsplichtig is dan wordt het je door allerlei overbodige regeltjes en daarmee samenhangende kosten bijna onmogelijk gemaakt om nog een paar schaapjes als hobby te houden.Wat mooi landschap?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.