Redactieblog

219 x bekeken 4 reacties

Waarom geen flexibel melkquotum?

Het gaat wat beter op de zuivelmarkt en wat hoor je dan? Juist, het quotum moet worden verruimd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Stegeman

  Nu er een tekort is aan melk moet er van deze gelegenheid een nuttig gebruik worden gemaakt voor afschaffing melkquotum. Vooral nu het niet meer vol gemolken wordt. De markt bepaalt dan de prijs en ook de hoeveelheid melk die geproduceerd wordt.

 • no-profile-image

  Frank

  Een verhaal naar mijn hart, vergaderboer. Voor ons als melkveehouders zou de wijze zoals je beschrijft in je weblog de beste manier zijn om een inkomen te vergaren. Er zijn te veel veehouders die nu al praten over verdubbeling van hun veestapel als het quoteringsysteem vervalt. Hoeveel van deze veehouders zouden zich bedenken voor welke prijs zij dit willen produceren? Ik denk maar weinig, ze gaan naar de bank en kijken hoeveel er nog gefinancieed kan worden. Zijn dit dan de beste ondernemers die niet eens denken welke prijs de melk moet opbrengen om een gezonde sector over te houden die door onze nazaten nog voortgezet kan worden. De meeste melkveehouders lopen te veel blindelings achter roepers aan die het quotumsysteem al hebben afgeschoten zoals LTO. Wat heb je aan een wereldmarkt waarop je niets kunt verdienen. Nee vergaderboer, jouw systeem waarbij je produceert naar de vraag (wat toch een gemeengoed is in ondernemend Nederland) is de manier om de sector overeind te houden. De vraag is alleen, wie gaat dit aansturen, welke partij heeft baat bij een financieële sterke melkveehouderij? De politiek niet zij willen een sterke economie en die krijg je niet als je veel moet betalen voor voedsel. De zuivelindustrie ook niet want zij krijgen alleen maar lastige leveranciers als een ander meer betaald. De retailer ook niet want het gaat ten koste van hun marge. Ik ben dus bang dat we geen medestanders krijgen en dat we dus op termijn weer voor een appel en een ei moeten melken. Maar dit is misschien wel wat de meeste melkveehouders (ondernemers?) willen.

 • no-profile-image

  hubert

  Die Milchbauern die etwas im kopf haben, haben nie gesagt das die quote weg muss. im gegenteil wir wollen das sie bleibt.

  leider ist die polik jedoch anderer meinung milch u milchprodukte müssen billiger werden u das zu lasten auf den knochen der milchbauern

  nicht die quote muss abgeschaft werden sondern die politiker die das wollen !!

  viele grüsse von einem milchbauern aus der region limburg/ sittard

 • no-profile-image

  G.Berendsen

  Wie hersens heeft en ze gebruikt is niet voor afschaffing van het quotum, integendeel, zorg voor een kunstmatige schaarste door nog iets in te krimpen en je zit [blijvend] ruim in de slappe was.Je kunt dan in principe elke prijs afdwingen en je hebt een soepel en comfortabel leven in tegenstelling tot de hardloopboeren die liever het gehijg van de bank in hun nek voelen

Of registreer je om te kunnen reageren.