Redactieblog

177 x bekeken 5 reacties

LTO: distributeurs maken mestmarkt ondoorzichtig

LTO Nederland vindt dat mestdistributeurs de mestmarkt ondoorzichtig maken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  Er is al een instelling (DCA.nl) die o.a. mest van de producent rechtstreeks aan een afnemer (akkerbouwer/veehouder) wil koppelen via internet. Maar dan heb je inderdaad toch weer die intermediar nodig voor het transport, zoals Maarten Rooijakkers zegt. En die zal er alles aan doen om die akkerbouwer zelf te bedienen/behouden. Eventueel achter de rug van de producent(klant!) om, een euro meer bieden!!
  Dus moet je eerst een langjarige afspraak met die akkerbouwer maken, zodat je er een mestopslag neer kan leggen, en in een rustige periode(winter) de mest kan transporteren. Maar wie wil dat? Willen we dat zelf (producent)? Hoe lossen we dit voor 2008 op, want op den duur lost het zich natuurlijk zelf weer op, als de varkenshouder het echt niet meer kan betalen.
  Natuurlijke dierlijke mest is een waardevolle meststof die geld op moet brengen!

 • no-profile-image

  Kusters

  Het is juist dat intermediairs veel te veel macht in handen hebben .Zij bieden tegen elkaar op bij akkerbouwers om mest te kunnen rijden. de producent moet het toch betalen .Samengevat: zij gaan met de portemonai van de producent de boer op om zelf zoveel mogelijk te kunnen verdienen.Het wordt hoog tijd hier een halt toe te roepen.Graag wil ik het plan Rooijakkers ondersteunen.

 • no-profile-image

  Bert

  Ik ben destijds zelf mestdistibiteur geweest, ( afzet van ong. 175000m per jaar) doordat de producent het vroeger makkelijk vonden dat iemand anders de mest voor hun de mest afvoerde zijn ze zelf het zicht op de markt verloren. Deze win je niet zomaar even terug, dan moet je toch de markt kennen. Ben wel van mening dat de markt veel beter gestuurd kan worden en dat dit dus kan zorgen voor veel lagere prijzen Als hier behoefte aan is wil ik hier best bij helpen, heb destijds ook de oprolbare mestzaqk ontwikkeld.

 • no-profile-image

  gijs

  een vuist maken dan staan we sterk gaat lto ook nu mee doen met de DDB

 • no-profile-image

  schreuder

  Welke drie zaken bepalen in hoofdzaak de afvoerprijzen van mest ?
  1. De weersgesteldheid
  2. De plaatsingsruimte
  3. De behoefte bij de afnemers
  Op "wie van de drie"denkt Rooijakkers op deze wijze invloed te gaan uitoefenen ?
  Weer echt een LTO actie veel geblaat maar weinig wol !

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.