114 x bekeken 2 reacties

Knelpunten nieuw vaccinatieprogramma weggenomen

Vlees van gevaccineerd pluimvee mag voortaan zonder melding vooraf naar andere landen binnen de Europese Unie worden geëxporteerd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hobbydierhouder

  Vogelgriep en vogelpest is hetzelfde hier in Nederland. Het gaat idd om vaccinatie tegen de gevaarlijke H5N1.
  Afschermen is niet altijd mogelijk vanuit technisch oogpunt (mensen aan open water of met grote oppervlakten voor met name watervogels) en vanuit diergezondheids oogpunt. Met name in voor- en najaar gaat dat fout als ze op een kluitje gedreven zitten.
  Biologische scharrelei boeren vaccineren om zodoende vrij uitloop te kunnen garanderen waardoor ze de status vrije uitloop behouden als andere 'freiland' dieren opgesloten moeten worden ivm de vogeltrek. Als dat te lang duurt zakken de eieren in prijs want zijn geen freiland meer.
  Maar hier worden vaccinerende scharrelei boeren geboycot door de eierinpakstations en hebben nu zelf afzet moeten regelen. Dat doet de bio-industrie die niet wil vaccineren.
  Nu kan een vaccinerende boer de eieren makkelijker kwijt wat vanuit concurrentieoogpunt wel zo goed is.
  Kennelijk is voor vlees het nu ook niet meer nodig het apart te labelen bij H5 vaccinatie.
  Voor Italië gold dit al jaren voor LPAI, daar worden kippen en kalkoenen in bepaalde gebieden allang gevaccineerd en het vlees gewoon verkocht binnen de EU. Alleen met bivalent (voor 2 H's) gevaccineerd vlees moet in Italië zelf verkocht worden.

 • no-profile-image

  luc Deleersnyder

  "Vlees van gevaccineerd pluimvee mag voortaan zonder melding vooraf naar andere landen binnen de Europese Unie worden geëxporteerd."

  Vraag : gaat het om vacinatie tegen vogelpest of vogelgriep ??

  Afschermen van pluimvee werd ingevoerd agv dreiging vogelgriep .
  U schrijft hier vogelpest ?

  kunt u mij dit nogmaals verduidelijke aub ?

Of registreer je om te kunnen reageren.