Redactieblog

554 x bekeken 7 reacties

De wondere wereld van Ton van Vuren

Ton van Vuren is directeur van LTO Noord. Hij heeft het op het ogenblik niet zo druk schrijft hij in zijn column in Nieuw Oogst.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  M. Schoneveld

  Niet zo druk ?? Hij moet het vuur uit de sloffen lopen om het nieuwe mestbeleid te veranderen. Blaren op de voeten moet ie krijgen !! Varkenshouders betalen zich failiet aan de mest en de LTO voorman is tevreden ?? Tyisch LTO, als het met het melkvee maar goed gaat, de rest is en blijft een ondergeschoven kindje bij de LTO.

 • no-profile-image

  t.verhage

  niet zo druk
  zou hij zich niet eens in gaan zetten voor de schapenhouders.
  wij zijn al 40 jaar lid en als het nog even zo doorgaat gaan we opzeggen.
  wat wordt er voor ons schapenhouders gedaan .regeltje dit en regeltje dat. vervoers verbod zus en zo .
  terwijl in heel nederland geen blauwtong voorkomt en zeker geen besmettelijke ziekte is.staarten niet meer mag couperen terwijl dat het beste voor de schapen is.juist kom kijken naar de praktijk wij nodigen u bij deze uit.

 • no-profile-image

  A. ten Have-Mellema

  Lezen is een speciale kunst.

  In de column van Ton van Vuren staat dat we deel uitmaken van een 24 uurs economie, die niet stopt in de zomer. Alleen zijn er minder vergaderingen, maar het werk gaat gewoon door!
  Ook zegt Ton van Vuren dat individuele gesprekken met leden leren dat de stemming positief is en dat het vertrouwen in LTO Noord is gegroeid. Ton dat die gesprekken alleen niet genoeg zijn, maar dat er ook een leden tevredenheidsonderzoek wordt uitgevoerd. Mij lijkt daar niets mis mee! Dit moet leiden tot een nog beter inspelen op wat onze leden willen.

  Nog even over de meneer die het heeft over mest. Hem wil ik zeggen dat LTO en NVV de mestproblematiek op nummer 1 hebben gezet in hun innovatieagenda.

  Daarnaast is LTO vorig jaar al begonnen met een haalbaarheidsonderzoek getiteld: groene energie uit drijfmest.

  Drie scenario's worden doorgerekend. Ze kennen allemaal drie stappen: scheiding en of voorverwerking op bedrijfsniveau, een eerste energieslag op lokaal niveau en verwerking van de dikke fractie op bovenregionaal niveau. Onderzocht worden de technische verwerking, de mogelijkheid van afzet van de producten en wat het aan energie oplevert. De kosten minus de baten moeten onder de huidige of toekomstige mestafzetkosten uitkomen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door KEMA en ASG.

  Dat heet het structureel aanpakken van een groot probleem voor varkens en pluimveehouders. Dat is de manier waarop wij werken.
  Ik weet als geen ander dat de varkenshouders op dit moment te maken hebben met torenhoge mestafzetkosten. Dat kunnen we op deze manier niet volhouden.
  Daarom moeten we zoeken naar structurele oplossingen.
  Daarom doen we onderzoek. Ook om fouten uit het verleden niet weer te maken en daarvan te leren.

  De betreffende meneer is waarschijnlijk geen LTO lid want anders had hij geweten dat wij op zoek zijn naar een echte oplossing. Het is gewoon klip en klaar de varkenshouderij moet zorgen dat ze zijn eigen probleem van afzet van de mest oplost en zorgen dat we onafhankelijk worden in de afzet van mest. Als er een keuze is en we onafhankelijk zijn van anderen dan hebben we ons afzetprobleem opgelost.

  Laten wij daar met elkaar de schouders onder zetten in plaats van op elkaar te vitten. Dat brengt ons niets.

 • no-profile-image

  M.Schoneveld

  Blijkbaar ziet meneer Jansen in elke boer die geen lid is van lto geen ondernemer. Dit is natuurlijk erg kortzichtig en vraag ik me af hoever zijn hek van de dam staatI. Ik ben aangesloten bij de NVV en ik voel me ondernemer. En dat zinnetje over de hete kolen vindt ik wijzen op een beperkte kennis van zaken van de heer jansen. Je hebt wel gelijk als een ondernemer nergens is bij aangesloten, maar de NVV heeft vele zaken geregeld voor de varkenhouderij. de belangrijkste is misschien wel het terugdraaien van de 25% korting van de WHV. En wie lifte hier gratis op mee, jawel de lto ondernemers. En zo heeft de lto ook dingen geregeld waar de nvv ondernemers van profiteerden. Dit is een wisselwerking en houd elkaar scherp en dat is in deze tijd alleen maar goed.
  En een oplossing op kort termijn voor de torenhoge prijzen heeft blijkbaar niemand. Deels zijn we daar zelf schuld aan, we betalen het blijkbaar ook gewoon.

 • no-profile-image

  M.Schoneveld

  Beste mevrouw ten Have,

  Mijn stukje was prikkelend bedoelt en heeft blijkbaar gewerkt want nu weet ik dat lto ook door heeft dat er een probleem is.
  En dat mest op nr 1 staat op de innovatieagenda is mooi, maar we hebben NU een probleem als gevolg van een slecht mestbeleid. De degoratie is belangrijk, maar daarvoor heeft de intensieve sector teveel offers moeten geven. Ik kon bijna alle mest in de buurt kwijt, maar door de degoratie wilden de rundveehouders geen mest meer van mij ontvangen. Het Lto had hier veel harder moeten op treden tegen de overheid, maar gaven zich veel te snel gewonnen. Ik heb nog ergens een citaat van jouw, zoiets in de trend van, "we moeten er maar mee leven" Nou, met deze mestprijs kan ik niet leven, kan geen droog brood meer kopen als dat zo doorgaat. Tuurlijk de overheid beslist uiteindelijk, maar jullie hadden best je tanden mogen laten zien. Liever strijdend tenonder dan als een hondje achter de overheid aan te lopen. Nu stop ik met vitten om vervolgens samen de schouders eronder te zetten.

 • no-profile-image

  berend jansen

  Die verzuurde vergaderboer (pseudoniem van wie ook al weer eigenlijk???) zou eens een kritisch stukje moeten schrijven over al die ongeorganiseerde 'ondernemers' die anderen de hete kolen uit het vuur laten halen, als het uitkomt gratis meeliften én die beweren dat lto niets doet, omdat ze morgen niet een pasklare oplossing hebben voor hun eigen problemen. Hun visie beperkt zich over het algemeen tot het eigen hek op de dam.

 • no-profile-image

  berend jansen

  Inderdaad had ik het over de niet-georganiseerde boeren. Neem aan dat NVV-ers zich wél georganiseerd voelen...
  Blijft wél dat bij het richten op 1 of een paar (sectorale) issues, het meestal makkelijker scoren is dan bij horizontale belangenbehartiging. Wie haalt er bij de NVV de kolen uit het vuur als het gaat over ruimtelijke ordeningsvraagstukken, waterberging/vernatting, imagoverbetering, kennisuitwisseling, fondsenwerving voor innovatie,....

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.