Redactieblog

578 x bekeken 2 reacties

Gluren naar de buren

"Kijk! Piet heeft de maaier achter de trekker!" De boer waar ik op bezoek was, werd acuut nerveus. Hij moest zelf ook ineens nodig maaien.

"Kijk! Piet heeft de maaier achter de trekker!" De boer waar ik op bezoek was, werd acuut nerveus. Piet bleek de buurman te zijn. En de buurman was kennelijk op weg naar een perceel met mals gras. Rijp voor de kuil. De boerin schonk nog eens koffie in. De boer leek wel hittebestendig slijmvlies te hebben, zo snel klokte hij die loeihete koffie weg. En maar naar buiten kijken. In de verte trok Piet zijn baantjes.

Het lag er dik bovenop, de boer moest zelf ook ineens nodig maaien. Nu, en geen minuut later. Zien maaien doet maaien, zo leek het. Van een loonwerker heb ik eens een truc gehoord. Als hij in het voorjaar aan het werk wil, hangt hij de maaier achter de trekker en rijdt een fake-rondje door het dorp. Een uur later begint dan de telefoon te rinkelen. Je kunt er gif op innemen.

Rare vorm van ondernemerschap. Als ondernemer vaar je toch op je eigen kennis en inzicht? Maar kennelijk tellen de werkzaamheden van anderen ook mee. Is dat onzekerheid over het eigen kunnen? Ik vroeg de boer ernaar. Die ontkende natuurlijk. Niks onzekerheid, het gras was lang genoeg, de weersvoorspellingen goed dus maaien die handel.
Ja ja…

PS: Geen zorgen over de stoereboerenkalender. Achter de schermen gebeurt er van alles.

« vorige | volgende »

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Geert

    De buurman kan al zijn land plat maaien, maar als ik denk dat ik er niet aan toe ben gebeurt het ook niet. Meestal is het 2 weken later en heeft de loonwerker het ook niet zo druk met inkuilen meer...

  • no-profile-image

    harrie ijdens

    kijk maar eens hoeveel er van de eerste mais lang niet rijp in de kuil komt zegt genoeg dachtik

Of registreer je om te kunnen reageren.