Redactieblog

169 x bekeken 1 reactie

Boerengeld verdwijnt uit sector (2)

Het gaat prima met de aandelen Friesland Foods. Nog nooit was de koers zo hoog. Samen met het rendement is het een prima investering. Op het eigen vermogen in onze boerderij haal ik een lager rendement.

Eén reactie

  • no-profile-image

    L. Dahlhaus

    De mening van vergaderboer is niet erg genuanceerd. Certificaten van aandelen zijn slechts voor beperkt deel bij niet melkende boeren.Uit eindelijk worden deze certificaten via vererving of verkoop weer aangeboden aan leden veehouders. Friesland Foods heeft een structuur waarin leden keuzes kunnen maken. Laten we daar blij mee zijn. Er is nog nooit iets op het melkgeld ingehouden voor financiering van de onderneming, terwijl andere cooperaties dat wel elk jaar doen. Dat geld dat we ieder jaar niet inhouden kan de jonge boer besteden aan zijn bedrijf of aan certificaten. Een goed systeem en laten we vooral blij zijn dat we ondernemers, en dat zijn de boeren, keuzes bieden en niets opleggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.