Redactieblog

1563 x bekeken 14 reacties

Foto’s van mooie boeren

Boeren moeten meer aan marketing doen en daar hoort bij dat de overall eens uit gaat, zegt ene Marnix in een reactie op mijn vorige weblog. Ik ben wel voor een letterlijke interpretatie van deze reactie.

Boeren moeten meer aan marketing doen en daar hoort bij dat de overall eens uit gaat, zegt ene Marnix in een reactie op mijn vorige weblog. Hij bedoelt het niet letterlijk, het is een metafoor. Dat snap ik ook wel. Maar toch: ik ben wel voor een letterlijke interpretatie van deze reactie. Boeren mogen best de overall eens uitdoen. Waarom niet?

Voor vrouwen is het heel gewoon dat ze uit de kleren gaan. Bloot, of desnoods gehuld in een niemendalletje, vormen ze een gewild beeld voor kalenders. Dat bleek ook duidelijk uit het filmpje op deze website over de zoektocht van een paar studenten naar mooie boerendochters voor op een kalender . De beelden zijn zo vaak gedownload dat de server het maar amper behappen kon. Overigens gaan deze boerendochters niet uit de kleren, maar wat ik maar zeggen wil is dat er kennelijk behoefte is aan vrouwelijk schoon. Ook in de agrarische sector.

Niks mis mee, daar zal niemand mij over horen. Maar ik heb het al eerder geschreven en dat blijf ik doen: er is óók nieuwsgierigheid naar mooie boerenjongens en boerenmannen. Voor op een kalender bijvoorbeeld. Of voor mijn part als beeld bij deze weblog. Wie weet er een mooie boer? Foto meesturen mag, maar dan moet de overall wel aan aanblijven. Ik vrees dat anders het blootfilter aanslaat en dan komt de foto niet over. Ik hoop met het resultaat duidelijk te maken dat er wel degelijk ook mooie boeren(zonen) zijn en dat er wat mij betreft best eens een bijbehorende kalender mag komen.

volgende »

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boe.doc.

  Natuurlijk nieuwsgierig naar boerenjongens/mannnen.

 • no-profile-image

  boe.doc.

  Natuurlijk moeten de boeren-jongens/mannen ook goed voor de dag komen!

 • no-profile-image

  tine de ruijter

  Heel goed idee, Margreet. Altijd maar vrouwen als lustobject... Ik voel wel iets voor een paar sterke agrariërs 'met wilskrachtige kaaklijn' of hoe het ook altijd wordt omschreven in boekjes van de Bouquetreeks, bruine ogen, halflang bruin krullend haar. Kan ik alvast een kalender bestellen?

 • no-profile-image

  alice

  Ik ben helemaal voor die boeren(zoon)kalender, hoeft nog niet zo bloot voor mij, anders blijft er niets te raden over. Groetjes Alice.

 • no-profile-image

  een boer

  Wat is mooi? Ik pak nu en dan de motor en mijn vrouw ook, dus we zitten niet altijd in de stront.

 • no-profile-image

  roos

  Volledig met eens

 • no-profile-image

  peter k

  Zijn boeren anders dan andere mensen in deze samenleving? Maakt het een verschil of je wel of niet van een boerderij komt? Volgens mij is het niet belangrijk waar je vandaan komt, en wat is mooi?

 • no-profile-image

  peter kremer

  De wereld is groter dan het boerenerf. Het is toch heel menselijk om naar het andere geslacht tekijken en als het nou naakt is of niet dat maakt toch niks uit (een beetje fantasie is ook leuk). ik vind het zo generaliserend een boer moet een overall aan hebben.

 • no-profile-image

  jolanda

  Boeren en overalls. Dat is een beeld wat veel mensen hebben. Zet de tv aan, een interview met een boer, oude man, pet op, overall aan en op klompen. Mijn man heeft heus de overall aan, maar moet hij eens naar het mechanisatiebedrijf, dan zit er onder die overall een vrij schone, niet kapotte werkbroek. Het kan dus best netjes. Ik ben best voor zo'n mannen kalender, wil ook best een foto van mijn man opsturen, (hij is absoluut niet onknap, al zeg ik het zelf), maar hij heeft het liever zelf niet. Dus het imago van de boeren(zoon) mag best opgevijzeld worden.

 • no-profile-image

  sietze

  Zit wel wat in, al gaan de jongere boeren vaak wel regelmatig te stappen. Temenste de mensen die ik uit mijn omgeving ken wel. Maar waar moeten we de foto heen sturen, heb nog wel een foto

 • no-profile-image

  chiel

  er is niet zo heelveel verschil tussen boeren en mensen met een ander beroep. ik ben 14 en zit in 2 mavo en daar merken ze ook niet echt dat ik een boere zoon ben en dat ik later ook wel door wil gaan met het boerenwerk. ze merken het pas als je het hun vertelt of als ze je goed kunnen.

 • no-profile-image

  hendrik

  Zo zo zo Margreet, je bent tot de ontdekking gekomen dat er "kennelijk" behoefte is aan vrouwelijk schoon. Zo zie je maar weer, een mens is nooit te oud om te leren.

 • no-profile-image

  gerrit

  Ik ben bang dat ik niet op zo'n kalender kom!

 • no-profile-image

  samantha

  Even op de vraag of boeren "anders" zijn dan de andere in de samenleving... ja ik denk het wel... althans in mijn ogen wel, omdat het iets is wat ik zelf ontzettend graag zou willen... "anders" in een zeer positieve zin. Sommige willen boeren doen overkomen als dom, lomp etc hier ben ik het uiteraard absoluut niet mee eens. Ik ben geboren in Amsterdam, maar mijn hart ligt op het platteland en ooit zal ook ik mijn droom waar maken en wordt ik BOERIN en zal er trots op zijn! Laat mij dan maar lekker anders zijn! En boerenzoon kalender... heel goed idee! De vrouw wil ook wat hahaha Groetjes Samantha

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.