176 x bekeken 1 reactie

Verburg: fusie is logische stap

Landbouwminister Gerda Verburg noemt de geplande fusie van Friesland Foods en Campina een 'logische stap'.

Het samengaan zal volgens haar goed uitpakken voor de leden van de coöperaties.

"Dit bedrijf wordt een veel sterkere speler dan wanneer de coöperaties onafhankelijk van elkaar zouden blijven opereren", zegt Verburg. "En in het licht van voortschrijdende liberalisering en het loslaten van de quotering is dit een logische stap."

Wel benadrukt de minister dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit de fusie nog moet goedkeuren.

Eén reactie

  • no-profile-image

    ziuvelman

    Het is natuurlijk een verwachte stap, maar hoe gaan ze om met de veehouders, en wanneer komt de volgende fusie met het gevolg verterk uit Nederland hoeveel banen gaan er op deze manier verloren, nu nog niet maar op termijn zullen er veel banen verloren gaan

Of registreer je om te kunnen reageren.