174 x bekeken 2 reacties

NMV vreest voor zeggenschap boeren in fusiecombinatie

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) heeft grote bedenkingen bij de voorgenomen fusie van Friesland Foods en Campina.

Voorzitter Peter ten Hoeve zegt dat een groter bedrijf niet automatisch beter is voor boeren.

De NMV heeft vandaag veel telefoontjes gehad van bezorgde leden, aldus Ten Hoeve. Die zijn bang dat hun zeggenschap in de fusiecombinatie kleiner is. "De afstand tussen de directies en de boeren wordt zo groter", zegt hij. "Daarom moet de coöperatie dusdanig worden ingericht dat zeggenschap van de leden gegarandeerd blijft."

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    ze kunnen dan nog naar cono,doc,leympf en van bakel bovendien zijn er nu nog weer vier opkopers bijgekomen.

  • no-profile-image

    boer

    Was het niet zo dat een paar jaar geleden de nmv aanhang het hardst riepen dat deze fusie er moest komen ?, Toen waren de zuivelbazen zelf nog niet zover maar nu gaat het dan toch gebeuren is het de nmv weer niet goed...

Of registreer je om te kunnen reageren.