Redactieblog

418 x bekeken 2 reacties

Lange wachtlijsten voor cursus veetransport

Meer dan honderd mensen staan op de wachtlijst voor een cursus veetransport.

Per 1 januari 2008 moeten alle chauffeurs die vee vervoeren en iedereen die beroepsmatig tijdens het vervoer met levende dieren omgaat in het bezit zijn van een diploma vakbekwaamheid veetransport. Omdat er veel transporteurs nog voor 1 januari het diploma willen halen, zijn er nu lange wachtlijsten.

Voorzitter Piet Thijsse van de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee (NBHV) is niet bezorgd dat er in januari een terkort is aan veetransporteurs met de juiste papieren. "Veel transporteurs hebben de papieren al. Daarnaast hebben we met VTL afspraken gemaakt over extra cursussen in december en januari. Hiermee kan de achterstand die is ontstaan snel worden ingehaald." De cursus veetransport duurt één dag.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  koen

  Hallo, nie panikeren daar, in heel belgie is der nog niemand die zo'n diploma in zijn bezit heeft ! Ik denk dat ze hier niemand vinden die "bekwaam" is om die dagcursus te geven ! Ik ben wel benieuwd wat ze me gaan bijbrengen, ik heb er ondertussen 15j ervaring opzitten !
  grts

 • no-profile-image

  hendrikus

  werkverschaffing en geldklopperij

Of registreer je om te kunnen reageren.