174 x bekeken

Laag energietarief glastuinbouw behouden tot 2010

Nederland heeft toestemming gekregen van Brussel voor het verlaagde tarief van de energiebelasting voor de glastuinbouw.

Het huidige tarief mag worden behouden tot het einde van 2010. Voorwaarde is wel dat de sector zich houdt aan de afspraak om de energie-efficiëntie aanzienlijk te verbeteren, zo meldde het ministerie van landbouw zojuist.

Het belastingvoordeel voor de sector als geheel bedraagt zo’n 150 miljoen euro per jaar. Volgens landbouwminister Gerda Verburg geeft dit tuinders de gelegenheid de komende jaren te investeren in energiebesparende maatregelen. Voor de periode na 2010 zet het kabinet zich in om glastuinders te laten deelnemen aan een eigen co2-vereveningssysteem of het Europese emissiehandelsysteem.

Of registreer je om te kunnen reageren.