Redactieblog

177 x bekeken 1 reactie

LTO Nederland tegen verlaging stikstofgebruiksnormen

LTO Nederland is tegen het verlagen van de stikstofgebruiksnormen in de mestwetgeving.

Dat zegt de organisatie in reactie op de plannen van landbouwminister Gerda Verburg over de mestwet. LTO ziet liever dat de bemestingsnormen op het huidige niveau blijven. "Stengere normen zijn niet nodig", aldus akkerbouwvoorman Jaap Haanstra van LTO.

"De ministers zijn met de normen voor het stikstofgebruik minder ver doorgeschoten dan ze van plan waren, maar we zien het liever anders. Door de verlaging van de stikstofnormen neemt het risico toe dat de kwaliteit van de producten in het geding komt", aldus Haanstra.

LTO reageert boos op de voorstlepende kwestie van meet- en toetsdiepte van nitraatgehaltes in grondwater. LTO verwijt het ministerie stelselmatig geen gehoor te geven aan de wensen van de Tweede Kamer en slechts selectief te kijken naar de methoden in andere EU-lidstaten.

LTO Nederland is blij dat het ministerie van landbouw ervoor kiest om de mestverwerking te stimuleren. "Al doet de minister in de brief geen toezeggingen om er meer vaart achter te zetten", aldus LTO.

Lees ook Minister wil bemesting op maat

Eén reactie

  • no-profile-image

    erwin

    als de minister zich zorgen maakt over voedselzekerheid moet ze niet tornen aan de mestnormen,dan is ze tegenstrijdig bezig

Of registreer je om te kunnen reageren.