163 x bekeken 4 reacties

Kamer wil duurzaamheidstoets veehouderij

Het kabinet moet alle beleidsveranderingen voor de veehouderijsector aan een duurzaamheidstoets onderwerpen.

Dat vindt een meerderheid van de Tweede Kamer, zo bleek vanmiddag tijdens de behandeling van het burgerinitiatief van Milieudefensie.

Wat de toetst exact moet behelzen, is nog niet duidelijk. Wel dient deze het effect van plannen van kabinet of Tweede Kamer te vergelijken met de doelstellingen van het burgerinitiatief Stop fout vlees.

De motie, die is ingediend door Harm Evert Waalkens, is mede-ondertekend door CDA, CU, SGP en VVD. Dinsdag wordt hierover gestemd.

Volgens campagneleider Wouter van Eck van Milieudefensie is dit een van de weinige positieve uitkomsten van het debat over het burgerinitiatief, dat door de Kamer werd afgewezen. "Dit belooft wel iets", zei hij na afloop.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Arend

  Als duurzaam produceren de norm gaat worden gaan de mensen vijf keer zoveel voor hun voedselpakket betalen.Goed nieuws Linda?
  Ik denk dat het een klap in het gezicht is van veel mensen die van een minimuminkomen moeten leven of onder de armoedegrens.Voor deze groep is betaalbaar en gezond vermoedelijk belangrijker dan duurzaam.

 • no-profile-image

  linda

  Goed nieuws! als duurzaam produceren de norm gaat worden kunnen alle geëmigreerde boeren weer terugkomen en hebben we nog véél meer nieuwe boeren nodig. megastallen afbreken en overdag de dieren weer in de wei, stro, licht en lucht in de stallen. Einde bio-industrie, want duurzaam betekent grondgebonden gezonde bedrijven, met gezonde dieren zonder anti biotica. Hoera.
  groetjes linda

 • no-profile-image

  Patrick

  Zal de agrarische sector dan maar eisen dat beleidsmakende ambtenaren worden gescreend op hun kunde van de sector?

 • no-profile-image

  veehouder

  beetje kunde zou niet verkeerd zijn, anders krijg je van die M. Thieme figuren.

Of registreer je om te kunnen reageren.