183 x bekeken

'Geen belemmering tuinder levering stroom'

De levering van stroom door tuinders aan het net is voorlopig niet in gevaar.

De grote elektriciteitcentrales die van netbeheerder Tennet voorrang zouden krijgen, zijn pas in 2012 gereed. Die geruststellende woorden sprak minister Maria van der Hoeven van economische zaken vanochtend in een debat met de Tweede Kamer.

Gisteren werd bekend dat Tennet WWK-stroom van kleine producenten wil blokkeren ten voordele van een aantal gas- en kolencentrales op de Maasvlakte. Zowel Van der Hoeven als de Tweede Kamer vinden dat de netbeheerder daarmee onnodig paniek heeft gezaaid, omdat deze installaties nog aangelegd moeten worden.

"De toegangszekerheid van duurzame energie moet gegarandeerd worden en daar ga ik ook voor zorgen", zei Van der Hoeven in het debat. "Maar het probleem heeft zich nog niet gemanifesteerd. Ik zie echt geen belemmeringen voor tuinders om nu aan het net te leveren."


Van der Hoeven werkt aan een spoedwet om eventuele toekomstige problemen rondom de capaciteitslevering op te lossen. Voor het kerstreces stuurt zij een brief hierover aan de Kamer.

Of registreer je om te kunnen reageren.