Redactieblog

215 x bekeken

Dierenartsen bezorgd over alternatieve genezers

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) maakt zich ernstige zorgen over het toenemende aantal alternatieve genezers dat onbevoegd de diergeneeskunde uitoefent.

De veterinaire natuurgenezers en homeopaten hebben volgens de KNMvD onvoldoende deskundigheid om op een verantwoorde wijze een diagnose te stellen en ziektes bij dieren te behandelen. "Dit gaat ten koste van het welzijn van zieke dieren", aldus de KNMvD.

De organisatie wijst erop dat de bestaande HBO-opleidingen voor alternatieve diergeneeskunde niet geaccrediteerd zijn en dat de diploma’s niet officieel erkend worden. Nederland telt meerdere instellingen waar een HBO-opleiding veterinarie natuurgeneeskunde wordt gegegeven. Daarnaast wijst de KNMvD erop dat het onderzoeken en behandelen van zieke dieren op basis van de Wet op de uitoefening van de diergeneeskunde (WUD) voorbehouden is aan dierenartsen.

Of registreer je om te kunnen reageren.