171 x bekeken

De Jager wil vroegtijdig stopzetten EIA voorkomen

De kans dat de energie-investeringsaftrekregeling (EIA) in 2008 vroegtijdig moet worden stopgezet, is kleiner dan dit jaar.

Staatssecretaris Jan Kees de Jager (financiën) heeft een aantal aanpassingen doorgevoerd die ertoe moeten leiden dat het budget pas op zijn vroegst eind december uitgeput raakt.

Het betreft vooral technische aanpassingen, zo meldt een woordvoerder van uitvoeringsinstantie Senternovem. Zo is de productie van biobrandstoffen middels een vergistingsinstallatie gedeeltelijk overgebracht naar de milieu-investeringsaftrekregeling (MIA).

Voor het elektrisch vermogen van warmtekrachtkoppelingen is een bovengrens ingevoerd van 150 MWe. Installaties met een hoger vermogen komen daardoor niet langer in aanmerking voor de regeling.

De EIA biedt ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen fiscaal voordeel. Dit jaar werd de regeling, samen met de MIA en de regeling voor willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) op 28 november stopgezet, omdat anders het budget met naar verwachting 25 miljoen euro zou worden overschreden. De drie regelingen worden dinsdag weer opengesteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.