Redactieblog

211 x bekeken 2 reacties

Vegetarisch niet efficiënter met landbouwgrond

Mensen die zowel plantaardige producten als vleesproducten eten gaan hiermee efficiënter met landbouwgrond om dan mensen die vegetarisch eten.

Dat stellen Amerikaanse wetenschappers verbonden aan de Cornell University in Ithaca in de staat New York.

De onderzoekers keken voor de staat New York op welke manier verschillende voedingsgewoonten gerelateerd zijn aan de hoeveelheid landbouwgrond die voor de productie van het voedsel nodig is. Voor een vegetarisch dieet met weinig vet is 0,17 hectare nodig per jaar om iemand te kunnen voeden. Voor mensen die veel vlees eten en veel vet is 0,84 hectare nodig per persoon per jaar.

Mensen die naast plantaardige producten in beperkte mate vlees en zuivelproducten eten gaan efficiënter met de beschikbare landbouwgrond om, zo blijkt uit het onderzoek.

De reden hiervoor is dat fruit, groente en granen op kwalitatief goede gronden moeten groeien, terwijl zuivel en vlees geproduceerd kan worden op gronden van mindere kwaliteit. Deze gronden zijn er meer dan gronden van goede kwaliteit. Daarnaast is er op de kwalitatieve gronden ook vruchtwisseling nodig waardoor de gronden efficiënter gebruikt kunnen worden als ook afgewisseld kan worden met grasproductie.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Domi Nee

    Domi nee heeft vandaag weer veel boeren enz. van hun slechte geweten afgeholpen.
    Gelukkig helpt het Agr. dagblad mij daarbij ...door elke week een suggestief verhaaltje te publiceren.
    Het is gauw verteld en gaat er in als mijn woord in een ouderling.
    Kijk maar naar de reactie van die held uit simpelveld.

  • no-profile-image

    gerard vanhommerig

    dus : laat je een lekker stuk vlees en heerlijke melk goed smaken ,uiteraard samen met plantaardige produkten

Of registreer je om te kunnen reageren.