207 x bekeken 5 reacties

'Uitzondering vaccinatie bij gewetensbezwaren'

Er moet een uitzonderingspositie komen voor boeren met gewetensbezwaren als de Europese Unie vaccinatie voor bluetongue verplicht stelt.

Dat vindt fractievoorzitter Bas van der Vlies (SGP). “Ik realiseer me dat wij in Brussel daarmee een Fremdkörper zijn”, zei hij gisteren tijdens een debat. “Bij ons echter niet.”

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gj

  De gewetens bezwaren draag je maar uit op de zondagmorgen. Dierenleed en welzijn moet daarboven staan.
  Het zou dergelijke mensen moeten worden verboden dieren te houden!

 • no-profile-image

  Arie

  Eerst verdiepen in iemands gedachtengoed, dan pas oordelen. 'k Weet zeker dat loze termen als christen extremisme en'verbod op houden van dieren dan niet gebruikt worden. Of wordt men gedreven door angst? Voor wie? Is niet nodig. Ga gesprek maar aan, wel op menselijke manier. Succes!

 • no-profile-image

  Liesbeth Lammes

  Er moet helemaal geen uitzondering komen voor boeren met gewetensbezwaren. Het onnodig laten lijden van dieren wat blauw tong met zicht meebrengt is heel ernstig. Als je je dieren dan laat lijden dan pas heb je geen geweten.

 • no-profile-image

  gerrit

  al ben ik zelf voor vaccinatie, heb ik respect voor het feit dat mensen aangeven dat het beschermen van individuen, dieren of mensen, niet tot in het oneindige door kan gaan met diverse middelen. Ik vind dat er plaats moet zijn voor andersdenkenden, mensen die niet vanuit de democratie en de ratio redeneren, maar vanuit een hoger bewustzijn. De reactie van de vorige mevrouw vind ik dan erg kort door de bocht. Dat dieren door te enten minder zullen lijden is waarschijnlijk waar echter nog steeds is gebleken dat de mensheid nog steeds niet beter wordt door allerlei ontwikkelingen zoals entstoffen. Namelijk mensen grijpen direct naar de middelen en vergeten dat we God nodig hebben. Juist het afhankelijk worden is iets waar we liever niet aan willen. We nemen geluk hier op aarde als graadmeter en dat is zeker belangrijk, echter mijns inziens schuilen daar gevaren in.

  Ik ben wel voor enten, vanwege het beperken van risico`s. Dat zie ik als rentmeesterschap. Ik ben wel voor een uitzondering van gewetensbezwaarden, omdat je andersdenkenden niet monddood mag maken, al zijn het er 3 in heel europa. Verschil mag er zijn, toch?

 • no-profile-image

  John

  Daar hebben we ze weer de christen extremisten. Ongelofelijk dat we daar vandaag de dag ook nog rekening mee moeten houden, sluit me bij de laatste reaktie aan.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.