Redactieblog

149 x bekeken 1 reactie

Onderzoek effecten bluetongue op rundveebedrijven

De Gezondheidsdienst voor Dieren gaat onderzoek doen naar de klinische beelden op veertig met bluetongue besmette rundveebedrijven.

Tevens zullen de technische resultaten van deze bedrijven worden vergeleken met veertig onbesmette bedrijven. De GD deed in 2006 ook een dergelijk onderzoek. Toen bleek dat er maar kleine verschillen tussen deze twee groepen bedrijven waren. De resutalten van het onderozek over de uitbraak in 2007 worden half 2008 verwacht.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gj

    Wie is de opdrachtgever van het onderzoek?
    Nl. Veelal wordt onderzoek naar een gewenst resultaat toegeschreven. Bv als het de opdrachtgever goed uitkomt dat er in de rundveesector niet verplicht moet worden gevaccineerd dan is de uitkomst redelijk voorspelbaar dat er geen verschil in de technische resultaten is. En dat alles wetenschappelijk/GD onderbouwd!
    In 2006 toen men wilde horen en lezen dat er geen vaccin zou moeten worden gebruikt bleek dat er weinig verschillen waren....

Of registreer je om te kunnen reageren.