Redactieblog

227 x bekeken 1 reactie

'In 2008 voldoende bluetongue-vaccin'

In juni 2008 is er voldoende vaccin beschikbaar tegen bluetongue.

Dat meldt het Productschap Vee en Vlees (PVV) op basis van onderzoek van de Europese Commissie. De commissie heeft bij de farmaceutische industrie laten onderzoeken of er voldoende vaccins tegen bluetongue type 8 beschikbaar is.

In juni wordt verwacht dat er 240 miljoen doses beschikbaar zijn. Dit is genoeg om alle gevoelige dieren in de restrictiegebieden te vaccineren. Het is niet bekend of het hier gaat om dood vaccin of afgezwakt levend vaccin.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Berend Oevermans

    Als sector moeten we de keiharde eis stellen, dat we alleen met dood vaccin
    enten. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de risico's van levend verzwakt vaccin te groot zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.