186 x bekeken

Donner verleent geen steun aan Pools Terugkomstprogramma

Nederland werkt niet mee aan een Poolse campagne om in het buitenland wonende Polen terug te halen.

Volgens minister Piet-Hein Donner van sociale zaken heeft Nederland daar geen enkel belang bij.

Dat schrijft hij in antwoord op vragen van de SP aan de Tweede Kamer. Het programma Powrót (Terugkomst) is voorbereid door het Poolse minister van Arbeid en Sociaal Beleid, maar verkeert nog in de conceptfase. Of het ook daadwerkelijk wordt aangenomen door de regering, is onbekend. Donner vindt het in elk geval onnodig hier aan mee te werken.

De Polen willen ook in verschillende landen een speciale vertegenwoordiger op de ambassade plaatsen die hulp kan bieden aan emigranten op het gebied van arbeidsbemiddeling. Ook Nederland krijgt zo’n afgevaardigde.

Of registreer je om te kunnen reageren.