323 x bekeken 19 reacties

Buren betalen toeslagen op tijd

Duitsland en Denemarken verwachten alle toeslagrechten voor het einde van het jaar uit te betalen. Beide landen denken dat zich geen vertragingen zoals in Nederland voordoen.

Dat melden woordvoerders van de landbouwministeries in Berlijn en Kopenhagen. Duitsland wil de toeslagen tussen kerst en nieuwjaar uitbetalen. Denemarken begint op 4 december en verwacht dat voor de kerst alle boeren hun steun hebben ontvangen.

Die voortvarendheid staat in schril contrast met de Nederlandse situatie. Dienst Regelingen (DR) betaalt dat niet meer dan een kwart van de boeren die daar recht op hebben, de toeslagrechten volgende maand uit. Vorig jaar werkte DR met voorschotten, maar dat is volgens landbouwminister Verburg nu niet mogelijk. Brussel stond dat alleen in het eerste jaar toe om te voorkomen dat boeren de dupe zouden worden van opstartproblemen. Nu mag een voorschot alleen nog bij een calamiteit.

LTO, dat vorige week een voorschotregeling eiste, is nu van de onmogelijkheid daarvan overtuigd. ”Er zijn geen juridische argumenten om aan onze eis vast te houden”, zegt manager dierlijke sectoren Frits Mandersloot.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  zo zie je maar dat je van deze minister als boer ook niks hoeft te verwachten net als van de LTO

 • no-profile-image

  Arno

  LTO of NAV het maakt weinig uit wanneer je tegen de overheid moet vechten.Vechten tegen de bierkaai,vechten tegen windmolens is het zelfde.Je moet wel een beetje gek zijn voor je er aan begint en anders word je het wel.Neemt niet weg dat onze rechten als mens en als ondernemer goed dienen te worden beschermd.Het zou de overheid sieren als ze daar haar verantwoordelijkheid zou nemen.

 • no-profile-image

  dirk

  Ach onze Jhon uit Best zal wel geen toeslagrechten hebben Het blijkt maar weer dat de boeren waar het om gaat deze uitbetaling hard nodig hebben gezien hun inkomen daar hoor ik je niet over Ik sprak vorige week een boer uit de mkz periode die zijn slachtpremie nog steeds niet had ontvangen Bij dr zit meer fout dan je lief is Tegen deze dienst moet veel harder worden opgetreden en veel beter worden gecontroleerd op wat ze zoal presteren

 • no-profile-image

  Jantje

  De boer ploeter voort, moppert op LTO.
  En betaalt trouw de contributie aan LTO.
  LTO boeren - zijn BOEREN van LTO
  Ze plegen een plas, en laten het zoals het was.
  Agrarische Ondernemers, zitten bij de agrarische VAKBONDEN

 • no-profile-image

  John

  Tjonge jonge wat een overdreven reakties omdat er wat premie geld wat later binnenkomt. Als je daar al afhankelijk van bent met de huidige opbrengst prijzen lijkt het me verstandig de toko per direkt te verkopen. Ben benieuwd of deze mensen zelf hun rekeningen altijd op tijd betalen.

 • no-profile-image

  Michel

  Leuk is anders, dat erken ik. Maar DR gaat niet in de fout. Oke ze moeten iets harder weken, dat wel. Het is in de EU geregeld dat de premies uitbetaald moeten worden tussen 1 december en 1 july. En volgens mij is het nog niet 1 july......laat staan 1 december.

 • no-profile-image

  boerin

  John uit Best en meneer of mevrouw z. ondersteun...
  Wil je ruilen met de uren die ik werk....?
  Dit is een domme conversatie geworden tussen mensen die er helemaal niets van weten..Jullie hebben totaal geen benul wat een agrarisch leven inhoud..Jullie hebben vast kinderen die denken dat de melk uit de fabriek komt..zonder een koe te melken..uhhh..wat is dat een koe? Want dit soort reacties past in dat plaatje.
  Ow..ja..mocht je hulpbehoevend worden...dat doe ik er ook nog naast: mensen verplegen..Dom hè? Gewoon om dat ik zo lui ben....

 • no-profile-image

  klaas

  verburg heeft niet genoeg grip op het ambtenarenapparaat

 • no-profile-image

  JRJ

  Tjongejonge. Nou heeft LTO het gedaan. Net alsof de NMV/NAV actie in Deventer enig resultaat heeft gehad....

 • no-profile-image

  Grensboerke

  Verburg heeft geen grip op dat zootje ambtenaren, dit is nu weer een keer duidelijk geworden. Maar waarom zou het op een ministerie anders gaan dan op een provinciehuis of op een gemeentehuis? We leven gewoon in een land waar de ambtenaren regeren en zolang die zich maar uitleven op een stukje van de beroepsbevolking (de agrarische sector) dan heeft niemand in Den Haag daar moeite mee. Nee ook Verburg niet. Want LTO valt in deze niets te verwijten, ze zouden nu alleen ervoor kunnen vechten dat Brussel de einddatum voor uitbetaling naar voren haalt.

 • no-profile-image

  zeeman

  Zo veroorzaken de verschillende overheden van de lidstaten van de EU een vorm van valse concurrentie tussen de boeren in de EU.
  Nederlandse boeren lopen rente mis en in andere lidstaten niet.

 • no-profile-image

  willem

  verburg roept maar wat in de tweede kamer en is slecht op de hoogte wat er in de buurlanden gebeurt en laat de oren hangen naar de milieu lobby waar de meeste van haar ambtenaren ook toebehoren

 • no-profile-image

  gerrit

  verburg verloochent haar boerenafkomst en laat zich inpakken door de ambtenaren op haar ministerie en heeft geen daadkracht.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Nederland is altijd de meest eigenwijze van de klas. Laat DR nu maar eens kijken hoe onze buren het doen.
  Kunnen ze vast nog iets van leren.
  Wat LTO betreft, onmiddelijk lid af worden en lid worden van de vakbonden
  NAV,NMV of NVV.
  De echte ondernemers gingen U reeds voor!!

 • no-profile-image

  Ano Niem

  Sinds wanneer grenst Nederland aan Denemarken?

 • no-profile-image

  Akkerbouwer

  Alweer een "plezierig" moment... ik ben geen lid van LTO!!! Stelletje slapende sukkels, wordt wakker en doe waar je voor betaald wordt. Zolang LTO lekker de contributie opvreet en verder niets voor de agrarische ondernemers betekend zal het zeer zeker niet in me opkomen om lid te worden. Ik hoop dat iedereen zijn lidmaatschap opzegd.

 • no-profile-image

  optimist

  met een beetje geluk beuren wij volgend jaar 2 keer premie

 • no-profile-image

  v

  lto werkt al net zo snel als DR.ze vinden het maar goed zo.Maar het kost ons een hele klats rente.Dit moeten wij maar van de cotributie van lto inhouden.

 • no-profile-image

  Z. Ondersteun

  Och,Och, de steunboeren moeten wachten op hun jaarlijkse uitkering. Ga toch gewoon werken voor je inkomen.
  Als het met de koeien etc niet lukt ga je maar een ander vak leren.
  Kijk maar naar de kruidenier op de hoek!!!! die is ook wat anders gaan doen. Heeft ook nooit steun gehad.
  Groeten uit hardenberg.

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.