331 x bekeken

Brussel besteedt 187 miljoen aan bestrijding dierziekten

Voor de bestrijding en monitoring van dierziekten reserveert de Brussel volgend jaar bijna 187 miljoen euro.

Een groot deel daarvan wordt besteed aan bluetongue, zo heeft de Europese Commissie vanmiddag bekendgemaakt.

Met het geld worden 197 programma's gefinancierd in vier categorieën. Het grootste deel hiervan, ruim 70 miljoen euro, is bedoeld voor de bestrijding van tien belangrijke dierziekten zoals rabiës, tuberculose, brucellosis en bluetongue. Die laatste ziekte, die dit jaar in veel lidstaten de kop opstak, is grotendeels verantwoordelijk voor de verhoging van het budget met bijna 20 miljoen euro.

Daarnaast besteedt de Commissie bijna 30 miljoen euro aan de bestrijding van salmonella in de pluimveesector en 4,3 miljoen aan het monitoren van vogelpest. De rest van het budget is gereserveerd voor de bestrijding van BSE en scrapie.

Of registreer je om te kunnen reageren.