Redactieblog

304 x bekeken 6 reacties

Boer moet zelf korting toeslagrechten berekenen

Ondernemers die toeslagrechten ontvangen moeten zelf berekenen hoeveel geld ze terug moeten betalen in verband met de verhoogde generieke korting.

Dat blijkt uit een schrijven van Dienst Regelingen. Ondernemers moeten zelf aan de hand van een bedrijfstoeslagenoverzicht dat in juli is verstuurd en het nieuwe overzicht dat nu wordt gestuurd uitrekenen hoeveel ze terug moeten storten op de rekening van Dienst Regelingen.

Als de boer minder dan 100 euro teveel heeft ontvangen hoeft het bedrag niet terugbetaald te worden. Wanneer een agrariër meer dan 100 euro terug moet betalen en hij besluit om dit niet te doen, wordt het bedrag automatisch gekort op de uitbetaling van 2007. Hierbij worden ook rentekosten in rekening gebracht.

In het eerste kwartaal van 2007 is iedereen met 1 procent gekort op de toeslagrechten om het budget van de Nationale reserve te vergroten. Omdat de aanvragen van toeslagrechten uit de nationale reserve nog groter bleek te zijn dan verwacht, is een extra generieke korting ingesteld van 1,5 procent.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gerrit

  een gevangenisdirecteur op d.r. en de boeren zijn de gevangenen.

 • no-profile-image

  exitfarmer

  vanmiddag met dienst regelingen gesproken over het '"teveel"betaalde aan toeslagrechten en over het terug te betalen bedrag boven de 100 euro. Degene zei gewoon dat het teveel tijd zou kosten als zij alles moesten uitreken dus moesten wij ontvangers het maar doen, worden we nou gebruikt of misbruikt.!!!

 • no-profile-image

  DJ

  Erg fraai; als een boer zijn korting niet goed berekent, moet hij rente betalen over het teveel uitgekeerde.
  Als Dienst Regelingen de bedrijfstoeslagen veel te laat uitbetaalt, wordt er geen rente vergoed. Zoals zo vaak meet de overheid met twee maten.

 • no-profile-image

  erik

  de boer is er ook nog onbezoldigd ambtenaar bij,anders worden die ambtenaren zo moe

 • no-profile-image

  mark

  de overheid is hypocriet

 • no-profile-image

  sjeng

  Zou het de wettelijke rente zijn?
  Ideaal beleggingsobject. Bereken een ton of zo, stort dat op die rekening, krijg je lekker veel rente over het geld dat je tijdelijk niet nodig hebt.
  Fijn toch

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.