Redactieblog

300 x bekeken 2 reacties

Waterschap Rivierenland controleert voerkuilen

Het waterschap Rivierenland gaat in november de opslag van kuilvoer controleren op veebedrijven. Aanleiding voor deze controle is de kans op vervuiling van het oppervlaktewater.

Wanneer mais- of graskuilen niet op de juiste manier zijn aangelegd, kunnen kuilsappen in het oppervlaktewater terecht komen. Kuilsappen zijn zuurstofbindend en kunnen in oppervlaktewater zorgen voor zwart water en sterfte onder planten en dieren. De beste oplossing wanneer uit een kuil toch kuilsappen komen is het vocht op te vangen en uit te rijden, aldus het waterschap.
Bij overtredingen maakt het waterschap direct proces-verbaal op. Bij het niet opvolgen van de voorschriften van opslag kuilvoer kan een dwangsom worden opgelegd.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    T de Jong

    Op dit moment valt het blad van de bomen en veel waait of valt of het wordt er door ijverige burgers wel ingeveegd.Wat voor invloed heeft dat op de waterkwaliteit? Misschien moet het waterschap zich daar wel eens wat drukker om maken.

  • no-profile-image

    m hiemstra

    Dit is egt waanzin, laat ze eerst alle sloten maar goed schoon houden, want al het zaad van de onkruiden waait ons land in en wij kunnen er weer tegen spuiten

Of registreer je om te kunnen reageren.