Redactieblog

166 x bekeken

Omzet biologisch stijgt in eerste helft 2007

Consumenten hebben in het eerste half jaar van 2007 258,1 miljoen euro uitgegeven aan biologische voedingsmiddelen.

Dat blijkt uit de Biomonitor van Biologica. Het marktaandeel van biologische producten is met 2,0 procent vrijwel gelijk gebleven ten opzichte van de 1,9 procent in 2006. Bij versproducten is het marktaandeel met 3 procent iets hoger.

In alle verkoopkanalen zijn de consumentenbestedingen gestegen. Met name bij de relatief nieuwe verkoopkanalen zoals discounters en de cateringsector is de stijging met respectievelijk 40 en 21 procent fors.

In de supermarkten zijn de consumentenbestedingen voor biologsiche voedingsmiddelen met 15 procent gestegen. Samen met de speciaalzaken zorgen de supermarkten voor 86 procent van de totale bestedingen bij biologische voeding.

Of registreer je om te kunnen reageren.