169 x bekeken 1 reactie

Milieucommissie geeft groen licht bodemrichtlijn

De milieucommissie van het Europees Parlement is akkoord met de bodemrichtlijn.

Een meerderheid van de volksvertegenwoordigers stemde vanochtend voor het, inmiddels afgezwakte, voorstel van de Commissie.

Eerder gaf ook al de landbouwcommissie groen licht voor de nieuwe regels. Het Nederlandse kabinet is tegen de richtlijn, omdat het extra administratieve verplichtingen schept terwijl het bodembeleid al op orde zou zijn. Uit berekeningen blijkt dat de invoeringskosten meer dan een half miljard euro bedragen. CDA en VVD stemden vanochtend daarom tegen.

De uitslag van de stemming betekent niet dat de richtlijn nu geïmplementeerd kan worden. In november moet het voltallige parlement zich nog over het voorstel buigen en vervolgens dient de Europese Commissie dan weer akkoord te gaan met de aanpassingen. Ten slotte vindt er nog een tweede stemronde plaats.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hardwerkende burger

    Nog meer regeltjes uit het regelzieke Europa

Of registreer je om te kunnen reageren.