Redactieblog

259 x bekeken 8 reacties

ING: wacht met uitbreiden als dat kan

Melkveehouders voor wie het niet noodzakelijk is om op dit moment hun bedrijf uit te breiden, kunnen beter nog even wachten.

Dat zegt directeur Agrarische bedrijven Cor Bruns van ING Bank op de Alta Dairy Day. "De toekomst voor de melkveehouderij ziet er gunstig uit, maar er zijn ook nog een aantal zeer onzekere factoren, waardoor het voor sommige bedrijven beter kan zijn om nog even te wachten met uitbreiding", aldus Bruns.

Bruns doelt vooral op de onzekerheid over de toekomst van het melkquotum en de melkprijs, en de hogere kosten voor aanschaf van vee door de grote vraag naar vaarzen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  c van baren

  ook wij zijn het met het grensboerke eens!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  S. Moonen

  Echt een uitspraak van een niet-agrarische bank. Zij laten zich altijd leiden door grillen en kijken niet op de lange termijn.

 • no-profile-image

  Knor

  Als je wilt groeien moet je het juist nu doen. In de melkveehouderij is nog geen discussie over megastallen en daarom moet je juist nu aanvragen, want over enkele jaren word dit ook moeilijk voor de rundvee. Reseveer alvast je plekkie in het bestemmingsplan en milieuvergunning.

 • no-profile-image

  H. Hendriks

  Ik vind dit een onverstandige uitspraak. Je moet niet generaliseren.

 • no-profile-image

  j

  Met grensboerke eens!

 • no-profile-image

  ronald

  er staat ook dat het voor SOMMIGE BEDRIJVEN het beter kan zijn even te wachten en niet voor allemaal, goed lezen he

 • no-profile-image

  wim

  wel een heel bijzondere reaktie van een bank, meestal proberen ze je tot je strot in de schulden te laten steken. Dus wel waardering van mijn kant voor de reaktie van ING

 • no-profile-image

  Grensboerke

  Zo´n uitspraak, daar lust ik er nog wel een paar van. Zeggen ze ook wanneer het dan wel moet, of alleen als het meest geschikte moment in het verleden ligt?

  Mij bekruipt in zo'n geval altijd het beangstigende gevoel: stil zitten en geschoren worden! De mensen die dit ter harte moeten nemen doen het toch niet en de mensen die het niet ter harte moeten nemen doen het wel.
  M.a.w. alle drie de groepen zitten niet te wachten op dit soort uitspraken.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.