Redactieblog

288 x bekeken

Duitse en Britse melkveebedrijven grootst in Europa

Melkveebedrijven in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zijn gemiddeld het grootst in Europa.

Dat blijkt uit een berekening van het landbouweconomisch instituut LEI van de Wageningen Universiteit. In het Verenigd Koninkrijk behoren meer dan 50 procent van de koeien tot kuddes van 140 koeien of meer. Dit geldt ook voor Duitsland.

De kuddeomvang van Nederland is gelijk aan die van Denemarken en Italië. Meer dan de heflt van de koeien behoren hier tot kuddes van 80 koeien of meer. De ontwikkeling van de kuddeomvang over de periode van 1998 tot en met 2002 is in deze drie landen vrijwel gelijk.

De kuddeomvang is een goede graadmeter voor de gemiddelde bedrijfsgrootte. Griekenland en Finland heeft de meest kleinschalige melkveehouderij in Europa. De bedrijven hebben daar gemiddeld 25 koeien.

Of registreer je om te kunnen reageren.