Redactieblog

469 x bekeken

Daling biologisch areaal

Het aantal gecertificeerde biologische bedrijven is in de eerste helft van 2007 met 2,3 procent gedaald naar 1.331 bedrijven. Dat blijkt uit de Biomonitor van Biologica.

Het aantal bedrijven dat wel bij Skal is geregistreerd, maar nog geen biologische producten afzetten omdat ze bijvoorbeeld nog in omschakeling zijn, steeg het afgelopen halfjaar met 51,2 procent naar 130 bedrijven.

Het areaal biologische landbouw is tussen 1 januari en 1 juli 2007 met 1,5 procent gedaald naar 47.674 hectare. Het aandeel biologisch landbouwareaal komt hiermee op 2,4 procent. “Terwijl de vraag naar biologische producten stijgt, daalt het areaal iets. Hierdoor zijn verwerkende bedrijven steeds meer genoodzaakt om biologische producten in het buitenland te kopen”, aldus een woordvoerder van controle- en certificatieorganistie Skal.

Of registreer je om te kunnen reageren.