Redactieblog

205 x bekeken 1 reactie

Niet meer, maar grotere biologische bedrijven

Biologische veehouders hebben de wind mee. Politiek, markt, burger, een ieder is lovend over de sector. Campina heeft de toeslag voor biologische melk verhoogd. Er is sprake van een tekort.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jan

    Schaalvergroting is volgens mij de ondergang voor de biologische sector. Natuurlijk kan er individueel best wat gegroeid worden, maar de charme van biologisch is ook het ietwat kleinschalige eenmansbedrijf met veel aandacht voor elk dier. 1 van de redenen om biologisch te gaan boeren is ook het niet willen meegaan in de trend van schaalvergroting en kostprijs verlaging. De focus van biologisch moet niet liggen bij kostprijsverlaging maar bij opbrengstverhoging.

Of registreer je om te kunnen reageren.