Redactieblog

213 x bekeken 4 reacties

Leden lief voor NMV-bestuur

De leden van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) zijn supertevreden over hun bond. Een enquête leverde een tevredenheidspercentage op van maar liefst 87 procent!

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan

  Dat is nu maar net de clou. Iedere buitenstaander (journalisten,aviseurs van banken, accountants, veevoerbedrijven) willen van mij in de eerste plaats een een ondernemer maken die die zich uit de naad werkt voor een laag inkomen en met 50 tot 55 jaar volledig is opgebrand. Maar ik wil in de eerste plaats boer zijn met genoeg tijd om mijn werk met toewijding te kunnen doen. Daarbij behoord ook ondernemerschap , maar op de tweede wellict derde plaats.
  Gelukkig is er een organisatie als de NMV die dat wel ziet.

  En ik weet zeker als je een enquete zou houden onder de boeren dat 70% van de boeren helemaal niet wil groeien, maar zich genoodzaakt zien door de lage melkprijs.

 • no-profile-image

  Henk

  dat zie je nog steeds bij veel boeren, altijd zo geweest, hebben we toch altijd van kunnen leven. Dat de kostprijs van producten te hoog wordt willen ze niet begrijpen. Wil je (vee)boer zijn en blijven zulje aan schaalvergroting moeten doen en kostprijsverlaging en niet alleen naar een hogere prijs voor de producten, dat zit er niet echt meer in. Subsidies die toch geleidelijk gaan verdwijnen etc. daar zal men mee om moeten gaan.

 • no-profile-image

  Paul

  Ik denk dat de NMV juist realistisch is, en ziet dat je in Nederland niet tegen wereldmarktprijzen kunt produceren. Het is beter dat nu in te zien, dan als het te laat is.

 • no-profile-image

  jan

  Een heerlijk stukje. De buurman van mij komt ook al elke keer bij mij kletsen dat NMV zo goed is en LTO zo slecht. Ook zo'n boer die overal beren en leeuwen ziet en alles maar bij het oude wil houden. We namen allebei 20 jaar geleden het bedrijf van onze vaders over en hadden allebei ongeveer 3 ton quotum. Hij heeft nog steeds die 3 ton ik een klein beetje meer (8,5 ton). Tja en dan klaagt hij dat het zo slecht gaat. Het ligt nooit aan hem zelf maar altijd aan een ander. Typische NMV boer. Te bang om kritisch naar zichzelf te kijken en daarom alles maar op de grote boze buitenwereld afschuiven. Grote bek hebben ze wel, bereiken doen ze niks.

Of registreer je om te kunnen reageren.