Redactieblog

304 x bekeken 3 reacties

Ambtenaren uitschelden

In Friesland kreeg een schapenhouder onlangs een boete van €200 omdat hij een inspecteur van de Landelijke Inspectie Dierenbescherming (LID) had uitgemaakt voor ‘nazi uit de Duitse tijd’. De inspecteur pikte dat niet en stapte naar de rechter. Met dit vonnis als gevolg.

Met een korrel zout

Boeren die ik hierover sprak, reageerden verontwaardigd. Kom kom, zo erg was die nazi-uitspraak nou toch ook weer niet? Zoiets moest je met een korreltje zout nemen en bovendien: inspecteurs van de LID zijn toch ook niet helemaal joepie? Die willen maar één ding: boeren te grazen nemen.

Boertje pesten

Het geeft volgens mij aan hoe erg boeren zich in het nauw gedreven voelen. Waarom is het anders nodig zulke lange tenen te hebben? Schrijf of zeg iets over dierenwelzijn en de reactie is: burgers weten er niks van. Schrijf iets over de natuur en boeren zeggen: die geitenwollensokken snappen niet hoe een boerenbedrijf werkt. Schrijf iets over de overheid en boeren zeggen: die wil alleen maar boertje pesten.

Schoon geweten

Kortom: het ligt werkelijk nooit, nooit, nooit aan de boer. Dat vind ik gek en bovendien geloof ik het niet. Mijn opa zei vroeger altijd: een schurftig paard vreest de roskam. Ofwel: iemand die geen schoon geweten heeft, vreest het onderzoek.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dinand

  Iemand met een dunne huid door alle gebeurtenissen in het verleden is logischerwijs ook bang om geborsteld te worden met een staalborstel. Als je keer op keer tegen een muur van niet zozeer onwetende, maar vooral onwillige mensen bent aangelopen heb je al gauw zo iets van daar gaan we weer.

 • no-profile-image

  H. Klaster

  Die beste man komt er nog genadigd af met 200 euro boete. Ik heb als ambtenaar bij Sociale zaken in 1995 ook aangifte gedaan inzake hetzelfde feit(nazihoer e.d.)en die klant kreeg 2 weken cel met een voorwaardelijke straf van 5 weken. Je wordt betaald om je werk te doen en niet om persoonlijk uitgescholden te worden. Hilde

 • no-profile-image

  henk

  Iemand uitmaken voor nazi is natuurlijk niet niks en zeker niet verstandig. Hij had beter zijn tong kunnen afbijten want met zulke dingen trek je toch altijd aan het kortste eind. De inspecteur had ook wijzer gedaan door gewoon door te lopen en niet te luisteren want hiermee worden de tegenstellingen alleen maar groter en dat werkt ook averechts.

Of registreer je om te kunnen reageren.