Redactieblog

309 x bekeken 2 reacties

Vrouw als lokkertje

Ja hoor, het was weer eens zover. Een collega van me kreeg een mailtje van een fabrikant die een nieuwe grasmaaier had uitgevonden. Nu nóg handiger! Hoera!

Volgens de ronkende tekst die erbij zat, ging het om een supersimpel dingetje. Lekker licht wendbaar, geen onnodige toeters en bellen. Simpeler kan niet. Kortom: iedereen zou ermee overweg kunnen. Echt iedereen. Om dat te illustreren zat er een fotootje bij. Toen ik dat zag, gingen mijn haren overeind staan. Want wat stond er charmant gekleed en lief lachend die grasmaaier te bedienen? Jawel, een Vrouw. Wat ontzettend origineel. Maar deze fabrikant is heus niet de eerste die op dit lumineuze idee komt. Er zijn ook trekkerfabrikanten die het doen. Iets nieuws in de aanbieding? Breng het onder de aandacht met een foto van een vrouw achter het stuur. Meestal een blondine, liefst in een overall of t-shirt met een decolleté als een echoput. Ook dat nog.

Natuurlijk ben ik erg voor vrouwen achter het stuur. Maar dat is niet waar deze leveranciers op uit zijn. Hun boodschap is: dit apparaat is zó simpel dat zelfs een vrouw het kan bedienen. Jongens kom op, bedenk eens wat nieuws. Vrouwen voelen zich niet aangesproken en zelfs de mannen in mijn omgeving krijgen spontaan jeuk van zulke reclames.

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Corrie

    Vreemd dat niemand reageert, mannen weten waarschijnlijk niet eens waarom deze advertentie zo fout is. Vrouwen zouden het wel moeten weten, het is denigrerend, discriminerend etc. Maar ok zij zien het niet meer, zo gaat het al 100 jaar, al zolang er advertenties zijn. Vrouwen die hun man een kopje geurige versgezette koffie geven... Vrouwen op de motorkap van een Maserati, op de bijrijdersstoel, maar nooit achter het stuur. Margreet, ik ben bang dat het geen zin heeft om zo'n weblog te starten, 99% van de reclamemakers zijn nu eenmaal man en die weten niet beter. Daarbij lijkt me zo'n nagelschaartje alleen geschikt voor een balkon, doe mij maar een echte grasmaaier!

  • no-profile-image

    Leonardo

    Kun je een keer emanciperen, weer niet goed. Doorbreek nu eens de wij/zij grens. Persoonlijk zie ik liefst een schaars geklede dame, waar dan ook! Alleen in de winter lijkt het me niet praktisch. Nu zal ik door de één als een sexist worden betiteld, door de ander als een gezonde jongen. Dat zal blijven. Sta jij nu met een lekke band langs de weg maakt het mij niet uit of je een bikini of een dikke winterjas aan hebt. In beide gevallen zal ik je proberen te helpen ( met je kapotte band welteverstaan ).

Of registreer je om te kunnen reageren.