Redactieblog

202 x bekeken 6 reacties

Luisteren, is dat nou zo moeilijk?

Een vrouw die tegen een man praat, wil dat hij luistert. Maar dat kunnen veel mannen niet. Ze luisteren met een half oor en geven dan meteen advies. Fout! Helemaal fout!

Als vrouwen ergens van balen, willen ze hun verhaal kwijt. Immers: gedeelde smart is halve smart. Maar het delen van die smart kunnen ze beter niet bij een man doen. Een man komt namelijk meteen met oplossingen aanzetten en dat is nou precies wat hij niet moet doen. Hij moet alleen maar luisteren, af en toe knikken en hummen, en verder helemaal niks.

Dat klinkt heel simpel, maar kennelijk is het dat niet. Ik moet de eerste man die goed kan luisteren nog tegenkomen.

Een vriendin van me had een mooi voorbeeld. Ze had moeilijkheden met een kalf. Het had na zijn geboorte vrij lang bij de koe gelopen en daardoor was het een hele klus hem uit een speenemmer te leren drinken. Uiteindelijk was dat gelukt, maar toen was de victorie ook over. Het beest verrekte het vervolgens om met de kop omlaag uit een emmer te drinken. Ze had de hele trukendoos opengetrokken, maar niets hielp.

Afgelopen weekend had ze zo ontzettend de balen gehad van dat kalf, dat het had uitgescholden voor van alles en nog wat. Vervolgens wilde ze stoom afblazen en vertelde ze het hele verhaal aan haar man. Die hoorde haar voor de duur van ongeveer een halve minuut aan en zei toen: ,,Heb je het al met een drijfspeen geprobeerd?"

Ze dacht dat ze zou ontploffen. Deze opmerking was fouter dan fout. Laat elke man het goed in zijn oren knopen: een vrouw die praat, wil geen oplossingen. Ze wil dat hij luistert. Uiteindelijk mag hij best wel iets zeggen. Iets in de trant van: „Jee, wat een rotkalf. Dat is genoeg. Meer wil ze niet. En ze wil zeker geen oplossingen.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ar oosteind

  Klopt, je hebt ook nooit gelijk want hij weet het altijd beter. Als vrouw doe je twee dingen tegelijk. Terwijl je ergens mee bezig bent denk je al na wat of en hoe je het volgende gaat doen. Wat de pot schaft vandaag. Maar als een man heel de dag bij wijze van spreken aan het hooien is geweest heeft ie tijdens het werk nergens anders aangedacht. Dat is mijn ervaring.

 • no-profile-image

  menno jochemsen

  Als een vrouw geen oplossingen wil horen moet ze met een andere vrouw gaan praten. En niet met een man, problemen zijn er om opgelost te worden zodat je daarna weer lekker zorgeloos kunt verder leven. Er komen vanzelf wel weer nieuwe problemen waar je als vrouw dan lekker over kan klagen tegen andere vrouwen.

 • no-profile-image

  lijntje moons

  Hallo, waar is het 'wij samen' gevoel? Bij ons is daar nooit geharrewar over, als een kalf moeilijk drinkt neemt Theo dat kalf even over en als het goed gaat dan pak ik hem weer. Ik ben nu eenmaal minder 'baas' over die dieren en waarom zou je dan tobben en zo'n kalf uitschelden? Zonde van de energie en het kalf begrijpt er ook niks van. Overleg en begrip, dan kom je een heel eind, dat werkt het beste.

 • no-profile-image

  ARIE V D OEVER

  Magreet heeft in grote lijnen gelijk: vrouwen komen van een andere planeet die moet je mooi laten praten en zelf rustig blijven dat werkt het beste.

 • no-profile-image

  adri

  Communicatie dat is alles waar het omdraait. Gelijk hebben en gelijk dat zijn twee dingen. Weet men niet iets beter te publiceren? Sorry hier hou ik mij niet mee bezig.

 • no-profile-image

  thea

  Dat mannen een oplossing willen aanbieden vind ik postief, beter dan dat ze je heen laten doen met dat kalf. Samen er zien uit te komen en elkaar helpen met problemen. Zo doen wij dat ook! En dat werkt goed. Zelf geef je ook oplossingen als je man jou iets vraagt.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.