Redactieblog

233 x bekeken

Het sterke geslacht

Onlangs ontmoette ik een vrouw die erg veel indruk op me heeft gemaakt. Ze was getrouwd, al 20 jaar.

Dat is natuurlijk prachtig. Maar ergens onderweg waren zij en haar man elkaar een beetje kwijtgeraakt. Hij was vooral druk met zijn koeien, zij met haar eigen baan en de kinderen. Het was er om allerlei redenen al een hele tijd niet van gekomen om aandacht aan elkaar te besteden. En zo kon het gebeuren dat er een andere vrouw hun leven binnensloop en het hart van de man veroverde. Toen ze erachter kwam, schudde haar leven op zijn grondvesten.
Ik hoorde het aan en dacht: ze zet hem zonder pardon op straat met zijn koeien erbij. Maar dat deed ze niet. Ze lijmde de scherven van haar huwelijk en toen dat grotendeels gebeurd was, nodigde ze De Vrouw uit voor een gesprek. Ze wilde de concurrentie wel eens zien. Het pakte goed uit, het werd zelfs een prettig gesprek.

Met open mond heb ik naar dat verhaal zitten luisteren. Dat zie ik een man nog niet doen. Als hij al de ‘lover’ van zijn vrouw zou willen ontmoeten, zou het zijn om hem een dreun te geven en niet om er een goed gesprek mee te hebben. Kortom, deze vrouw steeg boven zichzelf uit door dat wel te doen. Het vervolg laat zich raden: dit echtpaar gaat het wel redden. Eind goed al goed.

Het raakte me diep. Mannen schijnen het sterke geslacht te zijn, maar het lijkt me duidelijk dat dit alleen hun lichaamskracht betreft. Voor de rest zijn vrouwen het sterke geslacht, daarover bestaat wat mij betreft geen twijfel.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.