Redactieblog

257 x bekeken

Brrr, een man in huis

Een man is prima, maar je moet hem niet de hele dag in huis hebben. Deze uitspraak is niet van mij, maar van een lezeres die getrouwd is met een melkveehouder.

Ze meende wat ze zei, want door het slechte weer van de afgelopen dagen zat manlief meer binnen dan haar lief was. En omdat hij binnen zijn ei niet kwijt kon, werd hij vervelend.

Zo ging hij zich ineens bemoeien met de manier waarop zij aardappels schilde en het huis stofzuigde. Ook liep hij doorlopend te mopperen over de bende in het kantoor, maar opruimen: ho maar. Toen ze helemaal gek van hem werd, gaf ze hem een schop voor zijn kont en dirigeerde hem naar buiten. Daar mopperde hij verder, maar zij had er in elk geval geen last meer van.

Wat is dat toch met mannen? Ik hoor van hun vrouwen zo vaak dat ze zich niet kunnen vermaken als er geen of weinig werk te doen is. En dat terwijl ze doorlopend het gevoel hebben dat ze zo druk zijn.

Het zal momenteel wel met de hoeveelheid daglicht te maken hebben. Weinig daglicht bevordert de aanmaak van melatonine en daar word je slaperig van. Misschien zijn mannen daar gevoeliger voor dan vrouwen. Wie een andere verklaring heeft: ik sta er open voor.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.