Redactieblog

384 x bekeken 18 reacties

Vies hè?

Een leuke tekst op de achterkant van kippers. Daar pleit Margreet Welink voor. Langzaam rijdende boeren kunnen hiermee iets terug te doen voor de mensen die achter hen hangen.

Vanochtend vroeg was het flink mistig. Het zicht was beroerd, inhalen was niet verantwoord en dus zat er in de ochtendspits een hele sliert auto’s achter een trekker met kipwagen. Het had de ANWB gesierd als ze deze file op de radio genoemd hadden. Dat is toch een soort erkenning van het leed. Maar niks daarvan. Rondom Amsterdam en Utrecht was het hommeles, maar in de rest van het land reed iedereen fluitend door. Nou, ik dus niet en met mij die hele sliert anderen.

Bizarre nummers van de Sjonnies

Vanaf mijn huis naar de redactie van Boerderij is het 25 kilometer. Die afstand is me nooit tegengevallen, maar vanochtend vond ik het een heel eind. Het positieve was dat ik eindelijk de cd die een lieve vriend voor me gebrand had, eens helemaal kon afluisteren. Om de bizarre nummers van De Sjonnies kon ik ondanks de slome rit gelukkig nog lachen.

Maak iets leuks van de achterkant

Minder vrolijk werd ik van de tekst achterop die kipwagen. Een leukerd had met zijn vingers ‘vies hè?’ in de aangekoekte modder geschreven en na 10 kilometer wist ik het wel. Goed, langzaam verkeer zoals boeren, hebben net zoveel recht op de weg als iedereen. Maar zouden ze een kleine tegemoetkoming kunnen doen aan iedereen die erachter hangt? Maak iets leuks van de achterkant. Schrijf er een leuke mop op, hang er de ochtendkrant aan, een geinige Loesje-tekst, een leuke Opa-strip, weet ik veel. De leukste ideeën zie ik graag tegemoet.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  w kreeftenberg

  Ga dichter bij uw werk wonen

 • no-profile-image

  michel

  "Mens, erger je niet !"

 • no-profile-image

  niels v.d. boom

  Beste Margreet,

  Het schrijven op kippers is zeker niet nieuw. Van een vriend uit Engeland kreeg ik enkele foto's toegestuurd van de plaatselijke loonwerker die teksten achterop zijn kippers had geplakt als:
  Putting food on your plate is worth the wait!
  Please be patient
  en
  No farming, no food!
  So help us to help you by being patient.
  Hier is er nog een foto van
  Niels Agrifoto.nl

 • no-profile-image

  dewyse

  Wij voeren waar de homo's in roeren. Deze wagen kunt u inhalen, maar onze kwaliteit niet. Die van mij is 17m, en de jouwe?

 • no-profile-image

  G J heuver

  Uit de oude doos: Ik gier met plezier, want stront is gezond.

 • no-profile-image

  Huub Harink

  Laat de bestuurder maar de aandacht op de weg houden. Praktisch nadeel; kun je de wagen ook nog iedere keer schoonmaken om de tekst leesbaar te houden. Verders wel grappig

 • no-profile-image

  jakob bos

  Volgens mij zijn tractorchauffeurs, maar met één ding bezig: langzaam rijden...

 • no-profile-image

  leon

  Zeuren kan je goed he? Ik hoop dat je nog veel naar de Sjonnies luistert kan je misschien wat van leren !!

 • no-profile-image

  Dminiaturen.tk

  Heu, trekkers kunnen niet zo hard rijden als auto's dus wat zeuren jullie?

 • no-profile-image

  jeroen

  Ik denk dat Jakob Bos niet weet waar hij over praat. Tractors kunnen nu eenmaal niet zo hard rijden en daar hebben burgers maar rekening mee te houden. Harder rijden met een tractor is gewoon te onveilig.

 • no-profile-image

  leon

  Als je met zeuren je geld zou verdienen, verdien je heeeel veel. Oftewel ik vindt dat je vaak negatieve blogs schrijft of negatieve reaties uitlokt.

 • no-profile-image

  sander

  Blijf maar lekker op de weg letten, daar hebben sommige al genoeg moeite mee! Zo komt er nog meer negatieve onzin over de landbouw.

 • no-profile-image

  willempie

  Laat die mensen die het meeste zeuren maar eens een keer mee rijden dan leren ze hoe het is om met groot matrieel door een drukke stad of weg te rijden.

 • no-profile-image

  rik

  God, wat en gezeur. Laat u de boeren stikken dan heeft u straks niets te bikken.

 • no-profile-image

  chris

  ja het is een grote ramp we zullen maar eens te laat zijn met eten gister nog ik kom aanrijden met een john deere met 15 cub ton erachter op een landweg en bij een wegversmalling waar ik bijna ben en ik voorrang heb wil een mevrouw nog even vlug er voor door want een tractor is langzaam maar zij er had dus niet op gerekend dat ik er bijna was en dat ik niet zomaar stil sta en dus komen wij net stil te staan midden in de wegversmalling 2 seconden eerder en de mevrouw met haar fiat panda met aanboord 3 kinderen was er niet meer geweest het was donker en het regende maar oo we zouden eens te laat zijn voor de soep van 4 tot 5 uur is het met de trekker niet veilig op de weg ook smorgens niet als men naar het werk moet kijk eens even naar u zel mevrouw en denk goed na wat u doet inhalen of even er achterblijven mischien is deze raad uw leven waard gr chris

 • no-profile-image

  chris

  niels vd boom heeft een goede foto dit is de waarheid warom zijn de aardappels nu duur ? wat gebeurd er als er straks geen boeren zijn kunt u ook niet meer eten dus ipv dat u zeurt kunt u beter nadenken wie bij u het eten verzorgd gr chris

 • no-profile-image

  Platt'n Hendrik

  Ik word dur ok wel uns neet goed van !Dat gejakker met die trekkers oaver s'lands wéégen, en dan ut liefste 's margens vrog of 's oavonds wanneer iedereen weer noar huus mot. Moar ik realiseere mien wel dat dat neet anders kan, i-j kunt noew eenmoal de boer'n neet verplicht'n um tussen bepoalde tieden de weg op te goan en d'r wieters van af te bliev'n. Ut wark rup, en doar hef iedereen moar rekkening met te hollen. Un bit'jen tolerant tegen mekare wéézen luutjes, doar worde wi-j met zien allen un stuk gelukkiger van !! Ik wense oelie allen un hele fijnen Kassemisse toe en loop oew de gaate neet in de sökke.

 • no-profile-image

  new farmer

  Een grote Sudoku achter op de kipper plakken... En misschien een tip voor Chris: leer eens spellen! Als je net zo rijdt als schrijft moeten ze je vandaag nog met spoed uit de cabine trekken! Wat een laag en banaal niveau!

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.