Redactieblog

205 x bekeken 5 reacties

Marianne Thieme: omarmen, inpalmen, overleggen of negeren?

Allereerst gelukwensen voor mevrouw Thieme van de Partij voor de Dieren. De aanhouder wint. Twee verkiezingen geen zetel en nu ineens twee. Zowel uit de stad als van het platteland.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jm

  Gelukkig Jurjen verval jij nooit in herhaling:leugens en de zelfzuchtige eigen belangen (geldelijk gewin,dierenuitbuiters,bloedgeld over de ruggen van weerlozen dieren. Kom eens met wat anders! Een ding heb jij wel Jurjen, Je bent wel lachwekkend!

 • no-profile-image

  Jurjen

  De veehouderij die 'argumenten' aanvoert? Ik vraag me af welke dan. Ik ken alleen talloze drogredenen, leugens en de zelfzuchtige eigen belangen (geldelijk gewin). Het doel van mensen die werkelijk met dieren begaan zijn is niet om 'gelijk' te krijgen maar om op te komen voor de eigen belang van weerlozen dieren die schaamteloos worden uitgebuit voor veehouders in met name de bio-industrie. Zulks wordt voor dierenuitbuiters goed gepraat met zuivere ego belangen, zoals de vermeende noodzaak van het verdienen van bloedgeld over de ruggen van weerlozen dieren. Enfin, mocht je nog echte argumenten hebben dan hoor ik het wel.

 • no-profile-image

  Jurjen

  @JM: fijn dat je je vermaakt, zou dat ook maar voor de dieren gelden die in de bio-industrie en de nertsenfokkerijen wegkwijnen. En waarom zou ik met 'iets anders' komen als ik juist de essentie van wat er mis is met dierindustrieen naar voren breng. Dat je geen inhoudelijk verweer hebt zegt in dat opzicht toch al voldoende?

 • no-profile-image

  Johan

  Jammer dat U denkt dat alleen stadse mensen voor mevrouw Thieme gekozen hebben. Gelukkig ken ik in mijn omgeving veel boeren die het ook graag anders zouden willen en hopen dat "Den Haag" wil meehelpen aan een oplossing. Uw tendentieuse column is pas echt aktie voeren (wat is trouwens het verschil tussen brieven in boekvorm en Uw zeer gekleurde column?) Ik ben geen "stads-mens", woon op de Veluwe tussen de (intensieve-)varkensboeren! Iemand die nota bene democratisch gekozen is mag toch op zijn minst een kans krijgen. Ik heb mevrouw Thieme geregeld horen zeggen dat zij niet TEGEN de boeren is maar juist samen naar een oplossing wil zoeken die goed is voor boeren, dieren, mensen en milieu. Wat is daar tegen om dat na zoveel jaren eens op een kritische manier tegen het licht te houden. Tijden en inzichten veranderen. Volgens mij heeft juist de overheid de laatste decennia de boeren min of meer gedwongen op deze manier geld te verdienen omdat ze anders het zout niet meer in de pap zouden verdienen. Prima toch als die zelfde overheid het eens op een andere manier gaat proberen, zonder de boeren het brood uit de mond te stoten. Dat kan niet in korte tijd, maar er zal toch een beginnetje gemaakt moeten worden. Jammer dat degene die deze stap heeft genomen bij voorbaat (uit angst? uit onwetendheid?) in Uw optiek niet eens een kans mag krijgen. Zijn (sommige)boeren dan toch star en conservatief?

 • no-profile-image

  Jozé

  Zijn al die mensen die hier zo veel commentaar geven op boeren ook werkelijk wel eens bij een boer op het erf geweest en gevraagd of ze in de stallen of weilanden naar de dieren mogen kijken en met de boer over zijn dieren praten. oordeel dan pas !!!!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.