228 x bekeken 1 reactie

Veerman redt het wel

Henk Dokter
Daarmee begonnen ze gisteravond al in Bennekom. Balkenende bracht daar een al eerder afgesproken bezoek aan het melkveebedrijf van de familie Van Ginkel.

Bekijk de foto-impressie van het bezoek. Veerman vergezelde hem. En natuurlijk had daar ook de parlementaire pers zijn tenten opgeslagen. Beide bewindslieden namen uitvoerig -en opmerkelijk ontspannen- de gelegenheid om te verklaren dat het stom en slordig was wat Veerman had gedaan, maar dat het materieel van geen enkele betekenis is. Het beheer over de bedrijven is ordentelijk overgedragen.

Ik denk dat ze het met dit verhaal donderdag wel redden in de Tweede Kamer. Eén groot risico dat de landbouw Veerman als minister verliest om die onbenullige krabbels is uit de wereld, namelijk dat hij er uit zichzelf de brui aan zou geven. Veerman heeft een bloedje hekel aan dit soort politieke stampij om weinig tot niets. Hij zou kunnen zeggen: Jongens, bekijk het verder zelf maar, dit is politiek met een te kleine p. Hij verklaarde gisteravond dat hij om die reden níet zal vertrekken.

Aan al het rumoer zie ik ook een positieve kant: premier Balkenende wordt nu gedwongen om het voor de minister op te nemen. Nadat hij dat vrijdag jongstleden al had gedaan sprak hij gisteravond opnieuw waardering uit voor zijn minister van Landbouw. Dat was wel eens een keer nodig. Na alle debatten binnen het kabinet over de EU-landbouwuitgaven eerder deze zomer -waar Veerman dreigde met aftreden- was de indruk ontstaan dat het tussen die twee niet botert. Daaruit vloeit ook Balkenende’s bezoeken aan boerderijen voort, gisteravond in Bennekom en vanochtend in Barneveld. De premier ziet in dat hij de banden met de landbouw moet aanhalen. Beter nu dan nooit.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Nic. Fase

    Ja, het is toch te gek voor woorden!!Maar hetzelfde geldt voor zoveel pietluttigheden in het dagelijks leven.Al die regelgeving om hor en dol van te worden.Ik zou mezelf zo als minister kandidaat willen stellen en het toch even eenvoudiger regelen als tot nu toe is gedaan.En reken erop dat ik capabel ben!

Of registreer je om te kunnen reageren.