Agenda

Veekeuringsdag Workum

Workum
1447 Rundveehouderij

Details evenement

28 september 2016
09:00 uur
Workum

Op de 4e woensdag van september ( 28e ) wordt in Workum weer de traditionele Veekeuring dag georganiseerd.
Dit jaar voor de 116e keer en we kunnen terecht spreken van een heel oude traditie die in aanmerking komt voor Cultureel Erfgoed in Friesland.
Ook dit jaar is de opgave bij de veekeuring weer heel goed te noemen en ook de kwaliteit van het vee gaat elk jaar weer omhoog.
De jeugd uit Workum maar ook uit de hele regio komt aan bod met hun kalveren, altijd een vertederend schouwspel.
Dit jaar zal de opening weer op de Merk zijn en wel om 9.00 uur met het hijsen van de Veekeuringsvlag door een vertegenwoordiger van Gemeente Sud West Fryslân.
Ook het Nationaal Concours Hippique wat s, middags op het Sud wordt verreden mag zich verheugen in een zeer goede deelname van paarden uit geheel Nederland.
Ook dit jaar zal er weer bij het Fries Ras gestreden worden om de Provinsje Fryslân Priis, een prachtig initiatief van de gezamenlijke Concoursen ( GCF ) en in deze finale wedstrijd zal de ereprijs
uitgereikt worden aan de winnaar van de einduitslag.
Een prachtig initiatief van onze Provinsje Fryslân en laten we hopen dat ze er nog jaren mee door gaa
In het avondprogramma wordt vanaf 19.00 uur de muzikale medewerking verzorgd door de inmiddels zeer bekende Swalkers uit Blauwhuis en als om 20.30 het vuurwerk wordt afgestoken hopen we de 116e Veekeuring dag
weer af te sluiten.
Als het weer het toelaat kunnen we weer terugzien op een prachtige dag met veel publiek  en kunnen we ons weer voorbereiden op de 117e uitvoering van Veekeuring dag Workum.